Uspjeh // Koprivničkoj Knjižnici i čitaonici priznanje Knjižnica godine!

12:44h
0
Foto: arhiva

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica dobitnica je ovogodišnjeg nacionalnog priznanja Knjižnica godine!

Hrvatsko knjižničarsko društvo dodjeljuje ovo priznanje u povodu obilježavanja 11. studenoga, Dana hrvatskih knjižnica, u svrhu poticanja inovativnosti, kreativnosti i kvalitete rada svih hrvatskih knjižnica.
Priznanje će Knjižnici biti uručeno 11. studenog, na posebnoj svečanosti u Koprivnici.

Inače, na javni poziv da dodjelu priznanja javilo se sedam hrvatskih knjižnica. Sedmeročlano povjerenstvo imalo je težak zadatak, no jednoglasno je odlučilo kako je naša knjižnica zaslužila prestižno priznanje.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Više desetljeća Knjižnica i čitaonica Fran Galović u Koprivnici ustrajno je na usluzi svojoj zajednici, čime je postala značajno društveno središte grada Koprivnice i šire okolice.
U fokus stavlja dobrobit svojih korisnika, kvalitetne, inovativne i kreativne metode i modele rada, socijalno uključivanje svih dobnih, profesionalnih i interesnih skupina građana, kao i onih s posebnim potrebama. Pritom posebno naglašavamo model socijalno inkluzivnih knjižničnih usluga, usluge za slijepe i slabovidne, usluge za bebe i malu djecu, pružanje zdravstvenih informacija te uključivanje u rješavanje problema pripadnika romske zajednice. Konstantno unapređuje svoj rad razvojem i širenjem svoje bibliobusne službe.

Promptno se prilagođava društvenim i tehnološkim promjenama u užem i širem okruženju promicanjem i korištenjem novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija, digitalizacijom zavičajne kulturne baštine, uvođenjem e-knjiga i e-usluga, informacijskim opismenjivanjem i obrazovanjem korisnika. Njeguje svoj odgojni i obrazovni rad te kulturnu i javnu djelatnost organiziranjem ciklusa tribina, okruglih stolova, radionica te nakladničkom djelatnošću – stoji, između ostalog, u obrazloženju odluke Hrvatskog knjižničarskog društva.

čitam...