Uspjeh učenica OŠ „Braća Radić“ na likovno-literarnom natječaju u Primoštenu

14:12h
0
Foto: OŠ

Osnovna škola Primošten i ove je godine provela literarno-likovni natječaj ‘Poj riči materinske’ po pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.  Na natječaj su pristigli radovi iz stotinjak osnovnih škola Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine. Povjerenstva za likovne i literarne radove  vrednovala  su  pristigle radove te su u obje kategorije dodijelila nagrade i pohvale.


Foto: OŠ "Braća Radić"Uz Dane hrvatskog jezika 14. ožujka održana je završna svečanost  8. literarno-likovnog natječaja ‘Poj riči materinske’ u Osnovnoj školi  Primošten.  Tom prigodom   učenici Magdaleni Štefanek iz 4.d razreda dodjeljena je nagrada za likovni rad na temu Ex libris (znak vlasništva na knjizi), mentor Edita Sinjeri-Štefanek.

Priznanje za pohvaljeni literarni rad pjesmu na kajkavskom narječju Stara klet dobila je i učenica Karla Knez iz 4.c razreda, mentor Vesnica Mlinarić.

Svi nagrađeni i pohvaljeni, te odabrani literarni i likovni radovi objavljeni su i u zborniku. Tako su među objavljenim likovnim radovima i radovi Patricije Mihoci 4.d i Deana Bečeića 4.c, a objavljene su i pjesme učenica Enee Šepec i Nike Mouratidis iz 2.d razreda.

čitam...