Uspjelo mirenje u Bilokalnik Drvu – slijedi isplata zaostalih plaća

18:42h
0
110104-drvo

Uspjelo je mirenje zaposlenika i uprave Bilokalnik Drva. Postupak mirenja pokrenuli su zaposlenici zbog neisplate plaća. Prvo mirenje prije tjedan dana nije uspjelo no dvije su strane danas postigle i potpisale obvezujući sporazum o rokovima isplate zaostalih i dospjelih plaća.

Tako bi 14.-oga siječnja trebala biti isplaćena plaća za listopad, u veljači će dobiti plaću za studeni, a do 07.-og ožujka za prosinac. Poslodavac se obvezao da će tim slijedom u lipnju isplatiti dvije plaće – za ožujak i travanj, a u srpnju za svibanj i lipanj, rekao nam je povjerenik sindikata Sigurnost Emanek Demeter.

– Znači, s krajem šestog mjeseca, s 01.07. bi trebalo sve neisplaćene plaće ažurirati i redovno krenuti s isplatama plaća dalje.

Uvažavajući krizno okružje u kojemu djeluje tvrtka, Demeter je upozorio na beznadan položaj radnika koji ne dobivaju plaću te je uvjeren u dobre namjere poslodavca:

– Vjerujem da će poslodavac to shvatiti ozbiljno i da će dati maksimum da se to ispoštiva.

U Drvu trenutno radi 171 radnik a nade u očuvanje njihovih radnih mjesta daje dogovor kojega je – prema riječima sindikalista Demetera direktor Ivor Šiber postigao s Hrvatskim šumama koje će usprkos potraživanjima nastaviti s isporukom sirovine.

Izvor: Radio Drava

čitam...