Uspješna road show prezentacija u Salzburgu

19:05h
0

U suradnji s Kulturno-umjetničkom udrugom «Hrvatski san» iz Salzburga, Koprivničko-križevačka županija, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije realizirale su road show u Salzburgu u svrhu prezentacije turističke ponude županije i Hrvatske te povijesne tradicije i kulture Podravine.

Povodom održavanja Dana grada Salzburga, članovi Društva izvornog folklora iz Koprivničkog Ivanca prezentirali su u Salzburgu izvorni ivanečki vez, ponudili posjetiteljima autohtone kolače i pića te su se folklornim programima predstavili salzburškoj javnosti i u grad velikog Mozarta unijeli živost izvornog folklornog izričaja. Ugođaju Podravine u malom doprinijeli su i slikar naive Mijo Jaković iz Molvi, koji je sve prolaznike oduševio njima nepoznatom slikarskom tehnikom, te cimbalist Marko Širec koji je na cimbalu stvorio jedan doista poseban ugođaj. Kada se našim folklorašima i tamburašima pridružio i salzburški glazbeni kvintet, prostor ispred Heimatwerka postao je pretijesan. Svirači su se izmjenjivali u nastupima nastojeći pratiti jedni druge, a Salzburžani su zaplesali s ivanečkim deklama.  Interes javnosti također je pobudio i informativni štand TZ KKŽ na kome su posjetitelji mogli puno toga saznati o turističkoj ponudi KKŽ i Hrvatske.

Županijski turistički djelatnici u Salzburgu su ostvarili brojne kontakte s predstavnicima institucija i vlasti od kojih izdvajamo susret s članicom pokrajinske vlade gospođom Dorajom Eberle. Subotnjim programima je nazočio i direktor predstavništva HTZ-a u Beču, Ranko Vlatković, koji je iskazao zadovoljstvo viđenim.

čitam...
Loading...