Uspješni projekti Udruge invalida koprivničko-križevačke županije

16:36h
0
uikkz

Udruga invalida koprivničko-križevačke županijeUdruzi invalida koprivničko-križevačke županije na natječaju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dodijeljena je novčana potpora za prijavljeni projekt „Slobodno vrijeme mladih osoba s invaliditetom“ u iznosu od 129.435,20 kuna.

Projekt „Slobodno vrijeme mladih osoba s invaliditetom“ uspješno se provodi od travnja 2008. godine, a uključuje terapijsko jahanje, likovnu kreativnu i informatičku radionicu, izložbe radova članova te sportske aktivnosti u dvorani i streljani i rekreativni izlet u Selce.

Dobivena novčana sredstva pomoći će Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije da navedene aktivnosti projekta provedu u planiranom obimu zaključno s krajem 2008. godine.

Prema riječima predsjednika udruge Slavka Kuzmića te tajnice Udruge Ive Lukčin, na natječaju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi dobivena je novčana potpora i za projekt „Novim snagama u život“ u iznosu od 130.000,00 kuna. Navedeni projekt provodi se do lipnja 2009. godine, a uključuje psihološku radionicu, savjetovalište iz socijalne skrbi za osobe sa invaliditetom, terapijsko jahanje, posjete teško pokretnim i socijalno ugroženim članovima i aktivnosti vezane uz sudjelovanje članova Udruge u kulturnom životu grada Koprivnice.

Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije svojim kvalitetnim radom i projektima, a za koje novčana sredstva ostvaruje izvan institucija lokalne samouprave, još više pomaže uključivanju osoba s invaliditetom u aktivnosti projekata i svakodnevni javni život grada Koprivnice.