Uspješan vikend učenika Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”

20:20h
0
Sabina Horvat // Foto: Umjetnička škola "Fortunat Pintarić"

Protekli vikend Umjetnička škola Fortunat Pintarić imala je svoje predstavnike na 53. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – regionalna natjecanja. Natjecanje je održano u novootvorenim prostorima Muzičke akademije u Zagrebu, gdje su nastupali učenici glasovira.

Koprivnički školu predstavljali su učenici profesora Alberta Vučinovića, Iva Herman, Sabina Horvat i Marko Crnković u kategoriji glasovir-solo i svi su osvojili treću nagradu, dok je učenica profesorice Maje Petrović, Petra Podhraški osvojila drugu nagradu.

Drugi dio natjecanja održao se u Velikoj Gorici gdje su sudjelovali gitaristi profesora Antonia Rumenovića i osvojili slijedeće nagrade:

Ana Tukša, Dominik Carević i Dario Markulinčić osvojili su prve nagrade, dok su Eric Vidović, Jan Samaržija i Vedran Kučić osvojili druge nagrade.

Treba spomenuti da će se troje prvonagrađenih gitarista predstavljati na Državnom natjecanju u Dubrovniku, gdje će biti prisutni natjecatelji iz glazbenih škola iz čitave Hrvatske.