Podravka

Uspješna berba i rekordan otkup visokokvalitetne rajčice

14:56h
0
Plodna sezona rajčice // Foto: Podravka

Kvaliteta ploda ovogodišnje rajčice je izvrsna što je rezultat vrlo povoljnih vremenskih prilika.

Na poljima Podravkinih kooperanata, na širem umaškom području i u okolici Pule i Ližnjana, berba rajčice ovih dana privodi se kraju, a Podravka ostvaruje rekorde.

Naime, Podravkina Tvornica povrća u Umagu preradit će dovoljne količine rajčice, za potrebe vlastite proizvodnje, koja dolazi s hrvatskih polja od 70-ak kooperanata, a ono što se posebno ističe je rekordni udio rajčice prve klase koja ima 5 posto suhe tvari.

Kvaliteta ploda ovogodišnje rajčice je izvrsna što je rezultat vrlo povoljnih vremenskih prilika. Podravkine rajčice, zahvaljujući podneblju, broju sunčanih sati i specifičnosti tla, sadrže znatno veći udio likopena, β-karotena, C vitamina i minerala, u odnosu na ostale rajčice prisutne na tržištu, a sva se ubrana rajčica preradi u roku od najviše 24 sata.

– Kontinuirano radimo na poboljšanju kvalitete naših proizvoda kao i na povećanju broja nasada. Tako se ove godine možemo pohvaliti rekordnim urodom rajčice prve klase – istaknuo je predsjednik Udruge proizvođača rajčice Dario Makovac

Podravka je najveći prerađivač rajčice u Hrvatskoj, a u suradnji s kooperantima ove je godine ukupno posađeno 4,5 milijuna presadnica na površini od oko 220 hektara.

Osim na domaće, Podravkini proizvodi na bazi rajčice plasiraju se i na tržišta poput Poljske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

čitam...
Loading...