ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Uspješno proveden projekt Volimo volontiranje, Jakšić: Ovim je potvrđeno da volontiranje i Crveni križ u gradu imaju jednu zajedničku budućnost

Danas je u prostorima GDCK Koprivnica održana završna konferencija projekta na kojoj je u ime Grada Koprivnice sudjelovao gradonačelnik Mišel Jakšić.

15:44h
0
Foto: Grad Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Udrugom volontera Rad na dar Koprivničko-križevačke županije, Gradom Koprivnicom i koprivničkim osnovnim školama Antun Nemčić Gostovinski, Đuro Ester i Braća Radić, uspješno je provelo projekt Volimo volontiranje u sklopu kojeg su provedene razne aktivnosti u kojima su sudjelovali članovi udruga i učenici volonteri zajedno sa zaposlenicima GDCK Koprivnica i stručnim suradnikom iz Grada Koprivnice.

Povodom toga danas je u prostorima GDCK Koprivnica održana završna konferencija projekta na kojoj je u ime Grada Koprivnice sudjelovao gradonačelnik Mišel Jakšić. Na početku se zahvalio ravnateljici GDCK Adeli Sočev na njenom zalaganju oko provedbe projekta zajedno sa svim suradnicima i volonterima, predsjedniku GDCK Koprivnica Vjekoslavu Štimcu na svesrdnoj podršci projektu i svim ravnateljima koprivničkih osnovnih škola i njihovim učenicima na sudjelovanju.

– Ovim projektom samo je potvrđeno da volontiranje i Crveni križ u gradu imaju jednu zajedničku budućnost. Na osnovu ovog projekta na kojem ste radili te na nekim novima koji su u planu, znamo da je zbog svih vas lijepo živjeti i stvarati u našoj Koprivnici jer vi ste za nas savršeni suradnici. Hvala vam još jednom na svemu što činite za naše građane – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Nakon prezentacije svega učinjenoga po pitanju projekta, izuzetno ponosna na svoje suradnike i partnere bila je ravnateljica GDCK Adela Sočev.

– Tek sam sad pomalo svjesna kad vas vidim sve zajedno na ovom mjestu koliko smo zapravo mnogo toga napravili u protekle dvije godine. Naravno, mi tu ne stajemo. Naši volonteri i dalje će biti aktivni i prikupljati hranu u trgovačkim centrima te ćemo nastaviti pomagati obiteljima u socijalnoj potrebi donacijama iz Socijalne samoposluge GDCK Koprivnica koja u proteklih pet godina rada nije ni jednom ostala prazna zahvaljujući našim plemenitim sugrađanima – naglasila je ravnateljica Adela Sočev, koja je kraju konferencije uručila zahvalnice partnerima, voditeljima volonterskih grupa i učenicima volonterima kao znak zahvale sudjelovanja u projektu.

Provedba projekta započela je 1. rujna 2017. godine potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i trajala je dvije godine, do 31. kolovoza 2019. godine. Projekt Volimo volontiranje financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja Podrška organizatorima volontiranja za unapređenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa, a odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.166.365,04 kuna.

Loading...