Uspješno provedena obuka u okviru projekta Roma Smile

09:51h
0
Foto: Grad Koprivnica

Nakon uspješno provedene obuke o prosocijalnosti u okviru projekta Roma Smile sufinanciranog iz programa cjeloživotnog učenja Grad Koprivnica tijekom lipnja provodio je obuku u područnoj školi u Reki vezanu uz romsku kulturu, jezik i tradiciju. Podršku u obuci obrazovne zajednice pružila je Udruga Korak po korak koja je tom prilikom ukazala na posebnosti bajaškog jezika, romske kulture i tradicije na koprivničkom području.

Istovremeno sniman je i dokumentarac čiji je cilj ukazati na stupanj integriranosti romske zajednice na lokalnoj razini. Podsjetimo, projekt osim Koprivnice provode i udruge i lokalne samouprave u Velikoj Britaniji, Italiji, Bugarskoj i Belgiji. Cilj projekta je stvoriti podršku osnovnim školama i omogućiti lokalnoj zajednici uključenost romske djece u obrazovni proces stvaranjem prijateljskog okruženja za romsku djecu i obitelji te razvijanje osjećaja zajedništva na temelju koncepta prosocijalizacije i holističkog pristupa.

Nakon odrađenih obuka usmjerenih na cijelu obrazovnu zajednicu provest će se evaluacija na razini cijelog projekta koja će ukazati na uspješnost provedenih aktivnosti. Isto tako na završnoj konferenciji u Italiji prezentirat će se zajednički film partnera projekta. Tijekom projekta Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski pokazala je velik interes i angažman te je zajedno s udrugom Korak po korak pružila podršku u provedbi, stoga se očekuju pozitivni rezultati evaluacije.