Ususret izborima za radnička vijeća u Podravki održana V. Konferencija radničkih vijeća Sindikata PPDIV-a

17:34h
0
Davor Vrbek - nositelj liste Sindikata PPDIV u Podravki // foto: Ivan Brkić

U Upravnoj zgradi Podravke u petak je održana Peta konferencija radničkih vijeća Sindikata PPDIV-a. Povod za ovu konferenciju, kojoj je nazočilo preko 100 delegata najznačajnijijh hrvatskih prehrambenih kompanija, izbori su za radnička vijeća koji će se održati u ožujku. Konferenciji su nazočili predsjednik Sindikata PPDIV Josip Pavić, dopredsjednica Sindikata PPDIV Ksenija Horvat, predsjednik Radničkog vijeća Podravke Davor Vrbek te predsjednik organizacijskog odbora Pete konferencije Marinko Vrsaljko koji je rekao nekoliko rečenica o nadolazećim izborima.


– Interes za izbore koji nam dolaze u ožujku iznimno je porastao, a razlog tome je taj što se sve više javljaju radničke, odnosno nezavisne liste. Tu dolazi do velikih nesporazuma jer se takve liste javljaju zbog želja pojedinaca da uđu u Nadzorni odbor. Mnogi sindikati se odriču izbora radničkog vijeća i povjerenici preuzimaju tu ulogu, a da pritom nisu svjesni važnosti suodlučivanja. Uloga sindikata bi trebala biri da gradi prava i bori se za njih, a radničko vijeće bi to moralo podržavati i pratiti – objasnio je Vrsaljko te zaključio da Sindikat PPDIV želi doprinijeti razvoju ukupne demokracije u našem društvu, a posebno razvoju radničke demokracije te da isto tako želi doprinijeti boljem sindikalnom radu i kvalitetnijem ostvarivanju radničkih prava.

 

foto: Ivan BrkićDavor Vrbek – nositelj liste Sindikata PPDIV u Podravki

Podsjetimo, na izborima u Podravki očekuju se četiri liste, tri sindikalne i jedna nezavisna čiji je ovlašteni predstavnik Matija Hlebar. Dopredsjednica Sindikata PPDIV Ksenija Horvat tom je prilikom ekskluzivno rekla da će na izborima u Podravki nositelj liste Sindikata PPDIV biti Davor Vrbek, sadašnji predsjednik Radničkog vijeća Podravke.

– Riječ je o osobi koja ima iskustva, koja je već dugo godina u tome i koja je to jednostavno zaslužila – rekla je Ksenija Horvat te također otkrila informaciju kako se ovoga puta ona neće nalaziti na toj listi.

Na novinarsko pitanje o mogućoj suradnji triju sindikata protiv nezavisne liste, Josip Pavić je odgovorio kako će svaki sindikat ići sa svojim listama i sa vjerom u što bolji rezultat te da se po tim podacima nikako ne može govoriti o nekakvoj suradnji. Na njega se nadodao budući nositelj liste PPDIV-a Davor Vrbek te zaključio da vjeruje u suradnju sindikata, ali tek nakon izbora.

čitam...