Usvojen Proračun Grada Koprivnice za 2011. godinu u visini 157 milijuna kuna

18:36h
0
Prihvaćen proračun za 2011. godinu // foto: Ivan Brkić

Na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice koja je održana u četvrtak usvojen je proračun Grada Koprivnice za 2011. godinu. Tako će visina proračuna za iduću godinu iznositi 157 milijuna kuna, što znači da su financije pale na razinu od prije nekoliko godina. Proračun je usvojen većinom glasova (vijećnici iz oporbenog HDZ-a i HSS-a bili su suzdržani) a tom prilikom gradonačelnik Mršić je istaknuo kako je situacija s ovogodišnjim proračunom najneizvjesnija do sada.

– Proračun koji smo predložili na razini je proračuna od prije nekoliko godina, ali moramo naglasiti kako za iduću godinu neće biti uveden prirez, neće biti povećane cijene vrtića niti ćemo podići cijenu komunalnih naklada. Nalazimo se u iznimno teškoj situaciji i učinit ćemo sve da održimo kvalitetu života na koju su građani Koprivnice navikli – rekao je Mršić te nadodao kako će važnu ulogu u idućoj godini imati gospodarstvenici i ostalo poduzetnici.

– Njihov zadatak je da u godini koja je pred nama otvore barem 300 novih radnih mjesta, jer ako se to ne ostvari nećemo moći nadoknaditi radna mjesta koja će nažalost nestati, a samim time izgubit ćemo i standard na koji smo isto tako navikli. Još jednom ponavljam da je pred nama težak posao jer se nalazimo u situaciji u kojoj ne znamo šta će se sutra desiti, ali nemamo puno alternative i  vjerujem da ćemo uspjeti u našim nakanama – zaključio je Mršić.

Na sjednici je također predstavljen novi vijećnik, a riječ je o Nenadu Martinagi koji će u Gradskom vijeću zamijeniti Hrvoja Petrića koji je ranije podnio ostavku.