humanitarna akcija za latice

Utakmica sezone protiv Lokomotive na kojoj se lome sva koplja, Petika: Pobijedit će onaj vrućeg srca i hladne glave

U preostalih osam kola sve je moguće, međutim ekipa koja izađe kao pobjednik iz ovog derbija napravit će veliki korak prema naslovu prvaka Hrvatske. 

13:00h
0
Press Podravka - Lokomotiva // Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Rukometašice Podravka Vegete u četvrtak igraju utakmicu sezone. U Koprivnicu dolazi Lokomotiva, izravna konkurencija Podravkašicama za naslov prvakinja države. Trenutno vodeća ekipa je Podravka s 32 boda, ali i utakmicom više od Lokomotive koja ima 30 bodova. Obje momčadi imaju po jedan poraz u ligi, Lokomotiva je poražena od Koke, dok su Podravkašice u prvom dijelu sezone pale upravo protiv Lokomotive.

Iako je ostalo osam kola do kraja prvenstva, ovo je zasigurno najvažnija utakmica za Petiku i njene cure. U preostalih osam kola sve je moguće, međutim ekipa koja izađe kao pobjednik iz ovog derbija napravit će veliki korak prema naslovu prvaka Hrvatske.

Ovo je utakmica biti ili ne biti za naš klub. Nikoga ne podcijenjujemo, prvenstvo se igra i dalje, treba igrati svaku utakmicu kao da nam je najbitnija. Vjerujem da smo pripremni, da ćemo u pravom trenutku biti pravi, da ćemo se boriti i da nećemo pasti na voljnom momentu i borbenosti kao što smo pali u prvoj utakmici. Vjerujem da ćemo se ritmom i borbenošću nametnuti Lokomotivi i utakmicu privesti kraju na za nas najbolji mogući način – rekla je trenerica Petika.

Press Podravka - Lokomotiva // Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Kapetanica ekipe Ana Debelić kazala je kako je humanitarni karakter utakmice još jedan plus curama da daju sve od sebe i upišu pobjedu. Spremne su i priželjkuju punu dvoranu. Složila se Ivana Dežić s trenericom kako je ovo utakmica sezone na kojoj se lome sva koplja.

– Nije dobro što nismo u ritmu utakmice, nismo imali s kim igrati za vikend jer i naše i mađarsko prvenstvo traje, igrale smo trening utakmice protiv dečkiju. Što se tiče Lokomotive i njene utakmice za vikend, kad je ovakva utakmica u pitanju mislim da se nitko nema pravo vaditi na umor, ne očekujemo da će one doći opuštene. Tko će biti vrućeg srce i hladne glave, tko će više htjeti, taj će pobijediti – zaključila je Snježana Petika.

Utakmica će imati i humanitarni prizvuk. Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice zahvalila se Gradu i Županiji na podršci, dosad je prikupljeno 50 tisuća kuna koje će biti iskorištene za adaptaciju novog prostora u Kampusu. Iz ove akcije proizašlo je novo prijateljstvo s Rukometnim klubom Podravka Vegeta na koje su Latice jako ponosne, navela je Nevenka Fuchs, predsjednica Udruge.

Ulaz u dvoranu bit će slobodan, dok će volonteri Udruge na ulazu sakupljati donacije. I Udruga i klub pozivaju vas da dođete i podržite obje utakmice. Susret Podravke i Lokomotive igra se u 18 sati u četvrtak u dvorani Gimnazije.

 

čitam...