PRIOPĆENJE

Utvrđeni su propusti, suspendiran je glavni sudac utakmice Istre i Slaven Belupa

Osim te utakmice 17. kola HT Prve lige, sudački propusti utvrđeni su i na utakmici zaostalog, 13. kola između Dinama i Hajduka.

17:44h
0
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Nezadovoljstvo suđenjem na utakmici Istre 1961 i Slaven Belupa, koju su Puljani u završnici preokrenuli dvama realiziranim jedanaestercima, i službeno nije bilo bez povoda. Direktor Slaven Belupa Zvonimir Šimunović, između ostaloga, kazao je kako se u Puli “dogodila klasična egzekucija s dva metka u glavu.”


– Ne znam samo čime i od koga motivirana. I sad će po dobrom starom običaju krenuti spašavanje vojnika Ryana pričama o kontaktu, intenzitetu i ostalim floskulama koje se po potrebi izvlače u ovakvim situacijama… Razumijemo da određene situacije tijekom utakmica svi vidimo na svoj način, razumijemo i različite sudačke kriterije, pa i sitne pogreške koje svi kao ljudi činimo, ali na sinoćnji cirkus u režiji glavnog suca uz asistenciju ekipe iz VAR sobe jednostavno ne smijemo i ne želimo šutjeti. Svaka im čast na vrhunski odrađenom poslu – poručio je Šimunović prije par dana.

Osim te utakmice 17. kola HT Prve lige, sudački propusti utvrđeni su i na utakmici zaostalog, 13. kola između Dinama i Hajduka, stoji u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza.

– Komisija nogometnih sudaca analizirala je suđenje tijekom 17. kola HT Prve lige te odigranih odgođenih utakmica i potom predala svoje izvješće, verificirajući pritom ocjene sudaca koje su dali kontrolori sudaca. Zbog nezadovoljavajuće razine suđenja na navedenim utakmicama, suci Igor Pajač i Mario Zebec te VAR Marko Matoc će, sukladno Pravilniku o suđenju, sucima i sudačkim instruktorima, biti do daljnjega izostavljeni iz delegiranja od strane povjerenika za određivanje sudaca Ivana Novaka – stoji u objavi HNS-a.

Podsjetimo, utakmicu Istre i Slavena sudio je Igor Pajač.

– Također, nadležna tijela (povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni te povjerenik za određivanje sudaca Ivan Novak) prijavila su trojicu klupskih dužnosnika za povredu Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Sukladno Disciplinskom pravilniku HNS-a, trener Dinama Zoran Mamić je prijavljen disciplinskom sucu, dok su predsjednik Gorice Nenad Črnko i direktor Slaven Belupa Zvonimir Šimunović prijavljeni Disciplinskoj komisiji HNS-a, s obzirom na to da se radi o članovima Izvršnog odbora HNS-a (Črnko) i Skupštine HNS-a (Šimunović) – piše na stranicama HNS-a.

čitam...