Uz Dan Štaglinca uredili prostoriju i dobili web stranicu

09:58h
0
120806-dvd-staglinec

Na prigodan način mještani prigradskog koprivničkog naselja Štaglinec obilježili su u nedjelju 5. kolovoza Dan Štaglinca i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Svečanost je započela procesijom od Križa do Društvenog doma gdje je župnik Nenad Piskač služio svetu misu.

Nakon toga na obližnjem igralištu dvije mješovite ekipe DVD-a Štaglinec održale su pokaznu vježbu, koju je pratio veliki broj mještana i gostiju.

Među gostima osim predstavnika susjednih prigradskih mjesta, prijatelja i donatora, ispred grada Koprivnice prisutan bio je gradski vijećnik Mihael Jakšić, pročelnik Područnog ureda Zaštite i spašavanja Koprivnica Ivica Kramarić, v.d. zapovjednik JVP grada Koprivnice Slavko Lakuš, predsjednik VZŽ Ivan Golubić i drugi.

Nakon zanimljive pokazne vježbe mladih vatrogasaca održana je nogometna utakmica između članica DVD-a Koprivnice i Štaglinca u kojoj su uvjerljivo bolja bila ekipa domaćih, pobijedivši sa 5 naprama 1 ekipu Koprivnica.

Ni velike vrućine nisu spriječile odigravanje nogometne utakmice između debelih i mršavih u kojoj su debeli bili bolji. Nakon toga održano je već tradicionalno natjecanje u Belotu u kojoj je sudjelovalo više od pedesetak ljubitelja ove kartaške igre, a najbolji primili su pehare domaćina.

Predsjednik MO Štaglinca Tomislav Golubić svoje goste pozdravio je u novo otvorenom prostoru Mjesnog odbora izgrađenom u potkrovlju Društvenog doma. Tom prilikom zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli da se izgradi oval prostor, koji će se trebati i adekvatno opremiti.

Predstavio je i novu internetsku stranicu mjesta Štaglinec koja se može vidjeti na adresi staglinec.com gdje će se bilježiti sva događanja ovog malog naselja vrijednih stanovnika u kojem u brojne aktivnosti i događanja predvode vatrogasci i aktiv žena, naravno vođeni Mjesnim odborom, koji iz godine u godinu pridonosi sve boljem razvitku i življenju oko 480 stanovnika u 143 kućanstva.

čitam...