manje oružja, manje tragedija

Uz šumu pronašao streljivo i spremnike za automatsku pušku

Streljivo i spremnike preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.

08:35h
0
Ilustracija // Foto: PU koprivničko-križevačka
Ilustracija // Foto: PU koprivničko-križevačka

Pronalazak streljiva i spremnika jučer je zabilježila PU koprivničko-križevačka.

Naime, građanin je uz šumu nedaleko Bukovja Križevačkog pronašao odbačeno 202 komada streljiva i tri spremnika za automatsku pušku.

Streljivo i spremnike preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.

PU koprivničko-križevačka ujedno podsjeća na akciju naziva Manje oružja – manje tragedija.

– Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja – objašnjava policija.