-2.6 C
Koprivnica
Utorak, 7. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nepravomoćna presuda

UŽAS Dalibor (45) maloljetnog i mentalno bolesnog Ivicu uz kanal rijeke Drave pipkao uz spolovilo i nudio mu maženje. Odustao tek nakon što se Ivica htio baciti u rijeku
U

Dalibor mu je platio Coca-Colu, govoreći mu da je dobar dečko, lijep i pametan. Kada je krenuo kući, Dalibor je i dalje bio na terasi te mu je rekao da ima za njega nekakav posao kod prijatelja ugostitelja, koji bi mu tu praksu i platio te da ga može odvesti do njega

Ne propustite

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu, 45-godišnji Dalibor kažnjen je šestomjesečnim uvjetnim zatvorom zbog mučnih radnji koje je prije četiri godine počinio prema tada maloljetnom Ivici, kojega je mimo njegove volje počeo dirati, pipkati i maziti. Sve to dogodilo se uz kanal rijeke Drave, u automobili okrivljenog Dalibora.

- Oglas -

Kako piše u presudi, počinio je kazneno djelo bludne radnje, odnosno htio je zadovoljiti svoj spolni nagon i to tako da je spomenute večeri u više navrata Ivici, koji je sjedio na suvozačkom mjestu, otvorenim dlanom prelazio po nozi, od koljena prema gore, a svaki put kada mu je došao do spolovila, Ivica mu je odbacio ruku i govorio da to ne radi i neka ga pusti. Čak ga je Dalibor pitao mogu li se malo podružiti, odnosno pomaziti, što je kod Ivice izazvalo osjećaj poniženosti, ugroženosti i straha do te mjere da se htio baciti u kanal. U konačnici, uspio je pobjeći iz auta i sve je prijavio djelatnici kafića u kojem je bio na praksi i roditeljima, nakon čega je reagirala policija.

Sve počelo u ugostiteljskom objektu gdje je Ivica bio na praksi

Inače, Dalibor i Ivica su susjedi, žive u istoj ulici, 200 metara jedan od drugoga, a prethodno nisu imali nikakve kontakte. Spomenute večeri, i jedan i drugi nalazili su se u jednom ugostiteljskom objektu, gdje je Ivica bio na praksi, a Dalibor gost.

Tijekom obrane, Dalibor je demantirao sve ono za što ga je Ivica prijavio. Kazao je da je bio u kafiću, ali da s Ivicom nikada nije pričao, a kamoli ga vozio autom. Dodao je da iz kafića otišao sam, a da je nakon toga bio kod prijatelja Tomislava. Optužio je Ivicu da laže, da se bavi drogama i da ne zna što mu je puhnulo u glavu.

- Oglas -

Ipak, Ivičina priča sasvim je drugačija. Tada je bio srednjoškolac, školovao se za pomoćnog kuhara i u ugostiteljskom objektu bio je na praksi. Ivica je, napomenimo, dječak s posebnim potrebama. Kazao je da mu je Dalibor na terasi kafića, gdje su pušili, platio Coca-Colu, govoreći mu da je dobar dečko, lijep i pametan. Kada je krenuo kući, Dalibor je i dalje bio na terasi te mu je rekao da ima za njega nekakav posao kod prijatelja ugostitelja, koji bi mu tu praksu i platio te da ga može odvesti do njega.

Po selu se priča da je Dalibor pedofil i da bira pijane ili mentalno bolesne

Nažalost, Ivica je u to povjerovao i sjeo u automobil. Dalibor ga je odveo do kanala rijeke Drave i tamo ga je počeo pipkati, sugerirati mu da se druže i tako nekoliko puta, sve dok nije pobjegao iz auta. Dalibor ga je pratio, Ivica se od nemoći htio baciti u kanal i rukama se držao za ogradu, nakon čega je ovaj otišao. Nakon toga Ivica je trčao prema ugostiteljskom objektu gdje je bio na praksi, tražio od konobarice ime osobe koja ga je odvezla, a tada plaćući otišao kući, gdje je sve ispričao roditeljima Danijelu i Vesni, nakon čega su ovi pozvali policiju.

Otac je kao svjedok ispričao detalje razgovora sa sinom i poručio kako se za Dalibora po selu priča da je pedofil i da dira muškarce, odnosno da bira žrtve, ili one pijane ili one s mentalnim poteškoćama. Slično je poručila i majka Vesna, koja je, pak, dodala, da je Ivica nakon toga primao nemoralne i proste poruke s nepoznatog broja, a koje se odnose na spolne odnose. Svjedočilo je još nekoliko osoba, a kada su na sudu sve to uzeli u obzir, utvrdili su da je Ivica imao uvjerljiv iskaz, koji obiluje detaljima i koji su kod njega izazvali niz emotivnih reakcija, zbog kojih je i kasnije patio. S obzirom na to da ranije nije osuđivan, Dalibor je kažnjen sa šest mjeseci zatvora, ali uvjetno, s rokom kušnje na godinu dana.

Također, mora platiti 2000 kuna sudskih troškova, a na ovu presudu ima pravo žalbe.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

trakavica

Novi šok! Hrvatski posvojitelji zaustavljeni na izlasku iz Zambije

Nakon što je prekinut sudski postupak i Hrvatima zarobljenima u Zambiji naloženo je da napuste zemlju u roku od...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti