Ovog petka

Uzbudljiva Noć muzeja, protkana brojnim inovacijama, ali i dobrim starim štihom, očekuje nas diljem županije

Turistička zajednica područja Dravski peski također poziva na Noć muzeja 2019. koja će se održati u petak na dvije lokacije. U Batinskama - Galerija Ivan Lacković Croata te u Podravskim Sesvetama - Etnografska zbirka Josipa Cugovčana.

18:00h
0
Galerija Stari grad // Foto: Muzej grada Đurđevca

Noć muzeja diljem županije nudi puno velikog i zanimljivog sadržaja. Podsjetimo, Noć muzeja je 1. veljače, a ulaz u muzeje diljem Hrvatske bit će besplatan. Ništa drugačije neće biti ni u našoj županiji. Pogledajmo što se nudi.


Kako smo već pisali, u Koprivnici ćemo uživati u brojnim inovacijama. Tako ćemo se moći kroz izložbu prošetati na računalu.

Program Noći muzeja na temu Muzeji – inovacije i digitalna budućnost pod organizacijom Muzeja grada Koprivnice predstavljen je nedavno u Galeriji Mijo Kovačić.

– Tema je zanimljiva i inovativna. Muzeji su danas u novoj interakciji s korisnikom. Veliku ulogu odigrale su, primjerice, društvene mreže. U izložbene programe pokušavamo uvesti digitalije što ćemo u ovoj Noći muzeja prezentirati – rekao je ravnatelj Muzeja, Robert Čimin. Inače, program će se odvijati u Galeriji Mijo Kovačić, Galeriji Koprivnica, gradskome Muzeju, na pročelju Zrinskog trga, Kinu Velebit te hlebinskoj Galeriji naivne umjetnosti.

Ukupno 14. Noć muzeja u Europi, a 12. u Koprivnici traje od 18 sati do ponoći u gradu te od 18 do 22 sata u Hlebinama ovoga petka. Valja napomenuti kako će biti organiziran prijevoz do Hlebine, o čemu će javnost biti obaviještena kasnije.

Križevci su u svoj Gradskom muzeju po jedanaesti puta doveli Noć muzeja. Od 18 do 21 sat otvorena je izložba stalnog postava u zgradi Muzeja na kojoj će posjetitelji uživati i u virtualnom muzeju koji prikazuje povijest Križevaca. U zgradi Likovne galerije od 21 sat bit će održano predavanje dr. sc. Marine Miličević Bradač, profesorice na osječkom Odjelu za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a tema će biti Ljudi – biljke (zoofiti) od antike do suvremene popularne kulture.

Nakon predavanja održat će se domjenak i druženje.

U Đurđevcu se vrata Muzeja otvaraju u 18 sati, a u 19 sati nastupit će učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić, PO Đurđevac. U 20 sati planira se SKOK – od kamena do ekrana, multimedijalna izložba i radionica studenata Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba. U 20.30 održat će se projekcija animiranih filmova studenata Odsjeka za animirani film i nove medije.

Izložba Marca Chagalla Stvaranje i Biblija te Interpretacijski centar Picokijade bit će dostupni svim zainteresiranima od 18 do 24 sata.

Turistička zajednica područja Dravski peski također poziva na Noć muzeja 2019. koja će se održati u petak na dvije lokacije. U Batinskama – Galerija Ivan Lacković Croata te u Podravskim Sesvetama – Etnografska zbirka Josipa Cugovčana.

Virje je u za Noć muzeja itekako ažurno, a priređuju razne programa koje možete pogledati u rasporedu.

čitam...