Slaven i Inter bez prilika i golova po snijegu i blatu

15:54h
0

101127-delic-mSlaven Belupo i Inter Zaprešić u utakmici 17. kola 1. HNL-a, u utakmici siromašnoj nogometom podijelili bodove, bez postignuta gola, 0:0.

Slaven Belupo na teškom, snježnom i vodom natopljenom terenu, preuzeo je inicijativu.

U 8. minuti Mujanović je ušao u šesnaesterac, a onda se neprirodno zaustavio i nagnuo prema nazad: povukao ga je Balić, ali Vučemilović se nije oglasio, a u 22. minuti Balić se strašno razljutio nakon starta Milardovića kad su obojica otlizali po vodurini negdje na Slavenovoj polovici uz aut.

Prigoda je bila izgledna. Razvoj akcija ograničavala je i lopta koja se zaustavljala u vodenim barama i blatu. Nije moglo biti preciznih dodavanja, pa su jedino duge i precizne lopte mogle biti učinkovite, ali njih nije bilo. U 32. minuti Oršić je uspio pobjeći Slavenovoj obrani, ali ne i vodi u šesnaestercu, gdje ga je onda elegantno ”riješio” Kokalović.

Prodor Mujanovića u 41. minuti završio je obranom Santinija i kornerom, uz pljesak publike, ali u nastavku bez rezultata. Siromašnih nogometom prvih 45 minuta završilo je bez golova 0:0.

U 48. minuti Slaven Belupo imao je slobodni udarac točno po sredini s 18 metara, ali je Poljak nonšalantno pucao preko živog zida i metar iznad gola. Od takvih se prigoda očekuje više. No, ukupno se može reći da nogometaši nisu ”zabušavali”, svojski su se trudili po izuzetno teškom terenu: zbog tog elementa igre nitko nije zaslužio manje od ocjene 6.

Osim Vučemilovića. Sudac Vučemilović je počeo popuštati gostima u sitnim nepodopštinama, mogao je podijeliti koji žuti karton više, ali možda je takve ”izvanredne situacije” pripisivao skliskom terenu. Što se Intera tiče, dojam je da je Slavenova obrana dosta čekala, nije uvijek rješavala stvari ”od prve”.

Vučemilović i dalje dopušta izbacivanje lopte s mjesta prekršaja (Babić u 73. minuti), ali opomene nije bilo. Niti prekršaja, kada je Delić u 81. minuti pao, nakon što je gurnut rukom na 17 metara od gola. O tome se, eto, piše kad na terenu nije bilo ništa nogometno što bi bilo vrijedno spomena. Teški teren je sve uništio. Ostalo je 0:0.

UTAKMICA 17. KOLA 1. HRVATSKE NOGOMETNE LIGE

SLAVEN BELUPO – INTER ZAPREŠIĆ 0:0

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja 600. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek).

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Rodić – Purić, Kokalović, Maras, Bagarić – Milardović, Poljak – Mujanović (od 59. Nynkeu), Gregurina, Delić – Vojnović (od 70. Poredski). TRENER: Mile Petković.

INTER ZAPREŠIĆ (4-4-2): Santini – Jančetić, Barišić, Gulić, Balić – Hrnčević, Valentić, Yankep, Šarić – Oršić (od 67. Babić), Abilaliaj. TRENER: Ilija Lončarević.

STRIJELCI: – .

ŽUTI KARTONI: Abilaliaj (40), Vojnović (68).

IGRAČ UTAKMICE: Alen Maras (Slaven Belupo).