UZOR na sastanku s predstavnicima Europske komisije za okoliš

07:04h
0
UZOR-ovci na koprivničkoj Bašći

UZOR Hrvatske se odazvao pozivu na sastanak Glavne uprave za okoliš Europske komisije. Sastanak je održan 6. studenoga u Zagrebu, u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj.

Pored UZOR-a, na sastanku je sudjelovalo još petnaestak organizacija civilnoga društva (udruga) iz cijele Hrvatske čija se djelatnost odnosi na zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Cilj sastanka je bio uspostavljanje bliže i dugoročne suradnje Europske komisije s hrvatskim udrugama na temu kohezijske politike i provedbe europskog zakonodavstva u području zaštite okoliša.

Nakon uvodnog izlaganja Glavne uprave za okoliš Europske komisije, glavnina razgovora odnosila se na pitanja zaštite okoliša u Hrvatskoj, a koja su regulirana na razini Europske unije.

UZOR će, kao primjer dobre prakse, poslati predstavnicima Europske komisije detaljnije informacije o programu „Teretnim biciklom do održive zajednice” koji već petu godinu uspješno provodi u lokalnoj zajednici, u gradu Koprivnici.

Podsjetimo se, riječ je o inovativnom rješenju kojim se stari papir sakuplja u kućanstvima na ekološki način teretnim biciklima, bez potrošnje fosilnih goriva i emisija stakleničkih plinova.

čitam...