Sšd pešćenica

Valent Delimar osvojio naslov kadetskog prvaka Hrvatske, Nogić i Šimunić osvojili bronce

Treća mjesta i medalje brončanog sjaja osvojili su Alen Nogić i Stjepan Šimunić.

09:07h
0
Foto: HK Podravka
Foto: HK Podravka

Odlični subotnji rezultati hrvačkog kluba Podravka nastavili su se i u nedjelju. Naime četvorica hrvača, kadeta Podravke pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca nastupili su u Zagrebu, dvorani SŠD Peščenica na kadetskom Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom.

Najbolji hrvač Podravke na ovogodišnjem Zlatnome pijetlu Valent Delimar koji je do prvog mjesta u kategoriji do 52 kilograma došao s tri uvjerljive pobjede svoj niz nepobjedivosti i kao ulazni kadet nastavio je na kadetskom Prvenstvu Hrvatske. Također i na kadetskom bio je bolji od svojih protivnike u tri borbe. Prvu je tehničkom superiornošću dobio Slunjski Davida iz HK Vindije, drugu tušem Fajfarić Luku također iz Vindije dok je Tomić Lukasa iz HK Like pobjedio tehničkom superiornošču.

Treća mjesta i medalje brončanog sjaja osvojili su Alen Nogić i Stjepan Šimunić.

Alen Nogić natjecanje je započeo porazom od Prihistal Luke iz HK Bistre, tušem u kategoriji do 65 kilograma. Kako je Prihistal ušao u finale, Nogiću je omogučen daljnji tijek natjecanja kroz repasaž. Prvo je pobjedio Blažević Josipa iz HK Splita, a potom i borbi za treće mjesto Šarka Matiju iz HK Herkul.

Stjepan Šimunić nastupio je u kategoriji do 80 kilograma. U osmini finala Stjepan je dobio tušem predstavnika HK Gospić, Alić Adrijana, a u četvrtfinalu bio je bolji i od Slunjski Matea iz HK Hrvatski dragovoljc. Polufinalnu borbu izgubio je od Lukač Kristiana iz HK Zagreb, a u finalu repasaža, odnosno u borbi za treće mjesto Stjepan je bio bolji od Puklavec Martina iz HK Sisak.

Nažalost, prelazak iz uzrasta starijih dječaka u kadete još uvijek najviše se osjeti kod Filipa Verčevića, naime on je u kategoriji do 60 kilograma ovaj puta ostao bez medalje, odnosno plasirao se na peto mjesto. Filip je natjecanje u kategoriji započeo pobjedom protiv Ciglej Antea iz HK Sesvete, da bi u slijedećem kolu bio poražen od dobro poznatog mu rivala Čibarić Antonia iz HK Lika. Kako je Antonio ušao u finale, Filipa je do medalje dijelila još jedna pobjeda, no očito poraz u prethodnoj borbi ostavio je duboki trag pa je i bronca pripala Zurak Lovri iz HK Metalac.