KOMUNALNI RED

Vandali haraju Gradskom tržnicom, dogodila su se tri velika incidenta. Komunalac uvodi pojačani nadzor

Prodavači na tržnici zadovoljni su informacijom da će od sada i netko "živ" nadgledati ovaj prostor osim kamera koje su, vele, slaba zaštita jer su lako uočljive pa ih delikventi redovito izbjegavaju.

13:13h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Zbog povećanog broja incidenata koji su u posljednjih nekoliko dana dogodili na koprivničkoj Gradskoj tržnici, Komunalac je od danas uveo pojačani nadzor nad prostorom kojim upravljaju.

Posljednji slučaj oštećenja imovine na tržnici dogodio se s utorka na srijedu, o čemu je izvijestila i policija. Nepoznati počinitelj je oštetio dva stola na terasi ugostiteljskog objekta te policu za tekstilne materijale ispred trgovine, oštetivši vlasnike za više tisuća kuna.

Kako su nam ispričali prodavači na tržnici, neredi su ovdje učestala pojava. Počinitelji su uglavnom maloljetnici koji se ovdje dođu družiti, uglavnom uz alkohol, pa kad situacija dođe do vrhunca svakakve im ideje padnu na pamet.

U srijedu ujutro prodavači su svjedočili razbacanim stolicama i uništenim stolovima u vlasništvu ugostiteljskog objekta, pomaknutoj stalaži, a bilo je i tragova pokušaja podmetanja požara.

Prodavači na tržnici zadovoljni su informacijom da će od sada i netko “živ” nadgledati ovaj prostor osim kamera koje su, vele, slaba zaštita jer su lako uočljive pa ih delikventi redovito izbjegavaju.

Vele nam da je nekada tržnica imala svoju osobu koja je brinula o sigurnosti prostora i tih su godina svi oni osjećali sigurnost. Danas, kad zaključaju svoje kućice, nitko im ne garantira u kakvom će ih stanju drugo jutro dočekati.

Da problemi postoje, ali i da ih pokušavaju riješiti potvrdila je Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca.

– Različite skupine u posljednje vrijeme tamo stvaraju nerede i razbijaju imovinu, a bilo je i pokušaja paljenja vatre. U tri dana imali smo tri velika incidenta. Isto tako, za trajanja norijade, maturanti su do temelja demolirali javni gradski zahod, a uništena je djelomično i fontana. Upravo stoga krenuli smo u analizu s Gradom i kao prvo rješenje odlučili uvesti pojačanu kontrolu tijekom dana i noći – rekla je Horvat.

Počinitelji su uglavnom maloljetne osobe.

– Ovo je sad već preraslo u vandalizam. Ovo je brzinsko rješenje. Neke ljude povukli smo s gradskih bazena da bi ovdje osigurali prostor jer ne želimo ni zamišljati kakva bi šteta nastala da je netko uspio u naumu podmetanja požara – rekla je Horvat.

Foto: Ivan Balija
Kamere nisu od velike koristi jer ih vandali izbjegavaju // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija