Nastavak agonije

Vanesina majka Kruna kaže da je predsjednica danas zvala na Rebro da bi se Vanesi pružila sva moguća pomoć, a sutra joj u posjetu dolazi saborski zastupnik

15:08h
0
Foto: Kristina Kos
Obitelj Dolenec // Foto: Kristina Kos

Majka bolesne Vanese Dolenec kaže da od kada smo objavili članak o njenom slučaju, mobitel joj ne prestaje zvoniti.

Vanesa leži na Rebru i, kaže majka, svega joj je dosta. Oko njenog se ozdravljenja nakon naše priče na noge digla cijela zemlja, a rješenja za sada još nema.

– Rekli su mi da je na Rebro zvala predjednica Kolinda Grabar Kitarović da će joj pomoći kako god mogu, a sutra joj u posjetu dolazi jedan saborski zastupnik – kaže nam majka.

– Njoj se trebala rekonstrukcija mjehura napraviti još prije tri godine, a ne čekati da joj bubreg bude ugrožen i da mora na hemodijalize. Ovih dana keratinin joj je narastao za 60, odnosno sada joj je 560, a granica je 70. Netko je prije trebao misliti na to dijete. Uništili su joj život na Rebru, izrezali što nisu smjeli i nitko ju prije nije želio poslati na operaciju u inozemstvo, a ne žele ni sada – priča nam njena majka Kruna.

Djevojčici je sada, tvrdi, pod hitno potrebo uvesti kateter da se smanji opterećenje bubrega, jer se tekućina okuplja oko njega. Ujedno će morati na dijalize, sve dok ne dobije novi bubreg, a to pak nije moguće bez rekonstrukcije mjehura.

Ovaj izrazito kompleksan slučaj male heroine Vanese sve je digao na noge, a njen je otac na rubu očaja nazvao ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te zaprijetio da će baciti bombu na Rebro i napasti liječnika i zbog toga na mjesec dana završio u zatvoru.

Poslali smo upit i u Ured predsjednice poduzima li se nešto po tom pitanju te čekamo odgovor.

Obitelj je i u financijski teškoj situaciji, jer majka s Vanesom boravi na Rebru no svaki dan putuje kući jer si ne može platiti smještaj, a automobil im je potrgan pa ju nemaju kako voziti po bolnicama. Ako netko želi pomoći, može nazvati majku ili joj poslati poruku na br. 0911884892. Tko obitelji želi pomoći financijski, to može učiniti uplatom na žiro račun Podravske banke Krune Dolenec: HR4723860023100779412