-4.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
STRASTI SE NE SMIRUJU

Varaždin može, ne i Koprivnica! ‘Isplivao’ dokument koji ‘potkopava’ Rajna, on tvrdi: Famozni dopis star je četiri godine, recikliraju ga oporba i neki mediji
V

Gledali smo koja je bolja firma i Varkom je tada bila tri put veća firma nego Koprivničke vode, imali su priuštiviju vodu za građane i poduzetnike, a s njima smo imali već izvrsnu suradnju, ne kažem da s KC Vodama nismo imali, ali više je to bilo na razini struke - kaže gradonačelnik Rajn

Ne propustite

Nakon jučerašnje presice križevačkog gradonačelnika Marija Rajna, na kojoj je sve političke aktere u gradu pozvao na zajedništvo kako bi spriječili pripajanje križevačkih Vodnih usluga Koprivničkim vodama, ne smiruju se strasti.

- Oglas -

Danas je na portalu Danica objavljen dokument koji je križevačkog gradonačelnika doveo u prilično neugodnu situaciju. Riječ je o dokumentu kojeg je Rajn uputio Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, a putem kojeg traži da se križevačke Vodne usluge pripoje varaždinskom Varkomu, naglasivši kako poštuje odluku da se mali spajaju s većima.

Za komentar objave tražili smo gradonačelnika Rajna koji nam je uvodno objasnio da je dokument pisan 2019. godine, u vrijeme kada je Vlada donijela novi Zakon o vodama, a kad križevačke Vodne usluge nisu imale dovoljnu količinu isporučene vode da bi ostali samostalni isporučitelj, niti su imali ikakvih argumenata da se izuzmu iz objedinjavanja.

– Hrvatske Vode su nas tada pitale kome bismo tehnički htjeli pripasti. Kad gledamo tehničke aspekte, imamo vodovod prema Carevdaru, gdje se možemo jednostavno spojiti na Koprivnicu, dok se na strani Sudovca lako spojiti s Varkomom. Gledali smo koja je bolja firma i Varkom je tada bila tri puta veća firma nego Koprivničke vode, imali su priuštiviju vodu za građane i poduzetnike, a s njima smo imali već izvrsnu suradnju. Ne kažem da s KC Vodama nismo imali, ali više je to bilo na razini struke. To je bio dopis kojim smo u tom trenutku nastojali održati kvalitetnu usluga za naše građane, nikakvih drugih namjera nije bilo – objasnio je Rajn.

Vode pravne konzultacije s odvjetnicima

- Oglas -

Vlada 2019. nije provela svoj plan jer je bila predizborna godina, a u međuvremenu su Križevčani stekli uvjete da budu samostalni.

– Od tad pilimo istu argumentaciju. Dakle, u 2023. godini ne možete nas spajati po računovodstvenom kriteriju fiksiranom na 31. prosinca 2018. godine, to ste mogli u 2019. Prošlo je četiri, pet godina, gledajte zadnju punu godinu koja se može računovodstveno zaključiti, dakle možemo predati izvješće za 2022. i opet smo sigurni da možemo ostati samostalni. Imamo resurse, priuštivost cijene, količinu isporučene vode i naplaćene vode, nemamo ništa fejkano, imamo porast priključenja, potrošnje i u sektoru gospodarstva – naglasio je.

Na kraju se još jednom osvrnuo na dopis koji se pojavio u javnosti.

– Taj famozni dopis recikliraju oporba i neki mediji, ali ne recikliraju i datum kad je poslan, a od tada je prošao cijeli drugi mandat Vlade – objasnio je križevački gradonačelnik, dodavši kako se u ovom trenutku još uvijek vode pravne konzultacije s odvjetnicima, a sve kako bi se pronašlo načina da Vodne usluge ostanu samostalni igrač na terenu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

PRESLATKA!

Osmijehom oborila s nogu sve oko sebe, energija iz nje jednostavno pršti! Pogledajte ovu ljepoticu

Kad ju čovjek ugleda dođe mu da se momentalno nasmiješi i kaže joj "Bok!", iako nam se nije ni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti