potres

Vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije kreću u ispomoć na područje grada Gline

Na teren su upućena 33 vatrogasca te pet kombi vozila, jedan MNV s modulom, jedan auto ljestva i jedna zglobna platforma.

11:54h
0
Snimio Valentino Štefanek.

Vatrogasne snage tijekom 2. siječnja te u noći 2. na 3. siječnja nastavile su s aktivnim radom na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.


Vatrogasci rade na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crijepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života.

Temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika RH, a pod zapovijedanjem zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimira Habijana, danas su na područje grada Gline upućene županijske vatrogasne snage koje će pomoći u saniranju oštećenih krovišta stradalih u razornom potresu.

Na teren su upućena 33 vatrogasca te pet kombi vozila, jedan MNV s modulom, jedan auto ljestva i jedna zglobna platforma. U ispomoći sudjeluju profesionalni vatrogasci iz JVP Koprivnice, JVP Đurđevca i JVP Križevaca, kao i dobrovoljni vatrogasci iz DVD-a Koprivnica, DVD-a Rasinja, DVD-a Sigetec, DVD Subotica Podravska, DVD Sesvete Podravske, DVD Hlebine, DVD Reka, DVD-a Štaglinec, DVD Koprivnica, DVD-a Jagnjedovec, DVD Željezničar, DVD Starigrad i DVD Bilokalnik.

Po dolasku u Glinu županijski su vatrogasci stavljeni na raspolaganje Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Gline, a u pripremi su i dodatne vatrogasne snage koje će, ukoliko se ukaže potreba, žurno biti upućene na ugroženo područje.

čitam...