VZO PITOMAČA

Vatrogasci održali javnu vježbu i skupštinu

10:15h
0
Vatrogasna skupština VZO Pitomača // Foto: pitomaca.hr

Nakon vježbe svi su se okupili u Društvenom domu u Otrovancu, gdje su održali sjednicu Skupštinu VZO Pitomača.

U četvrtak, u predvečerje, Vatrogasci VZO Pitomača održali su javnu vatrogasnu vježbu na nogometnom igralištu u Otrovancu, a nakon toga sjednicu Skupštine zajednice.

Gasili su fiktivan požar na objektu Nogometnog kluba Otrovanec. Požar su uočili mještani i javili  zapovjedniku DVD u selu, koji je požar dojavio zapovjedniku VZO Pitomača, Nevenu Milanoviću. Razbuktali požar gasili su vodom i pjenom. Na krovištu jednokatne zgrade za gašenje i puzanje jednog vatrogasca sa cjevinama  na krovište, koristili su vatrogasne ljestve. Iznosili su zaostalog mještana iz zgrade koji se nagutao dima i prisutni bolničari davali su mu prvu pomoć. Jednog mještana koji se zatekao na balkonu spašavali su korištenjem vatrogasne uskočnice.

U vježbi učestvovao je DVD Otrovanec, DVD Pitomača s zapovjednim vozilom, DVD Kladare sa kombi vozilom, DVD Turnašica sa navalnim i kombi vozilom i DVD Velika Črešnjevica sa navalnim i kombi vozilom. Zapovjednici svih DVD-a, učesnika vježbe i zapovjednik VZO Neven Milanović, koji je rukovodio vježbom, po prvi puta koristili su nove nabavljene ručne radio stanice, uskočnicu, ljestve i zaključili da je vježba uspješno izvedena.

Nakon vježbe svi su se okupili u Društvenom domu u Otrovancu, gdje su održali sjednicu Skupštinu VZO Pitomača. Sjednicom je rukovodio zamjenik predsjednika VZO Pitomača Alojz Lach. Pozdravio je sve delegate skupštine i posebno naglasio nazočnost načelnika Općine Pitomača, Željka Grgačića, predstavnika tvrtke KL Protektion gospodina Zvonimira, goste iz VD Bazje i VZO  Špišić Bukovice.

Skupština je donijela rebalans plana za 2016. godinu. Utvrdili su višak sredstava za koji su donijeli odluku da se sredstva ravnomjerno raspodjele za nabavu nove vatrogasne opreme DVD –ima unutar VZO Pitomača.  Donijeli su plan rada za 2017. godinu i usvojili Financijski plan VZO od 350 tisuća kuna.

Skupštinu je pozdravio načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. Zahvalio se vatrogascima na požrtvovnom radu, na koji je vrlo ponosan. Rekao je da u 2017. godini očekuje nabavu još dva nova kombi vozila i izrazio nadu da će u idućoj godini biti oformljeno stalno dežurstvo sa 6 djelatnika u DVD Pitomača, kao samostalni ili dio JVP Virovitica. Gorući problem DVD Pitomača rekao je da će biti riješen kupnjom navalnog vozila od JVP Virovitica i povratkom ustupljenog vozila  DUZS koje je locirano u Pitomači, uz stalnu mogućnost ustupljivanja   drugima. Skupština je iskorištena i za podjelu nove vatrogasne opreme  svim DVD kojima je najpotrebnija prema Planovima rada i to: izolacijski aparati, ručne radio stanice, zaštitna odijela, cjevine i drugo.

čitam...
Loading...