NOVIGRAD PODRAVSKI

Vatrogasni dom preuredili u modernu dvoranu, Brljek: Prostor nije baš HNK, ali ćemo bez srama moći pozvati i neko profesionalno kazalište

Gledalište je prema projektu dobilo 122 sjedeća mjesta s potpuno novim stolicama.

13:08h
0

Kvaliteta življenja u Novigradu Podravskom s proljećem će se popraviti za još jedan stupanj, a tome će pridonijeti novo uređeni prostor bivšeg vatrogasnog doma u dvorištu nadomak prostorija Općine. U uređenje ovog prostora utrošeno je 1,2 milijuna kuna, od čega 168 tisuća iz Fonda Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, a ostatak iz općinskog proračuna. Ovih je dana predan i zahtjev za tehničkim pregledom nakon čega će ga mještani moći početi koristiti.

– Nismo imali ni jednu pozornicu u Općini koju bi za svoje nastupe mogli koristiti vrtićarci, učenici, a tu je i naših 12 udruga koji imaju potrebe za njom, a sad ćemo to sve riješiti. Bit će to dvorana kakvu nema nitko u bližem okruženju – kaže Zdravko Brljek.

U staroj dvorani uređen je svaki centimetar prostora. Zidovi su obučeni u akustične panele, tu je i nova pozornica koja je statična, ali moguće ju je i demontirati. Gledalište je prema projektu dobilo 122 sjedeća mjesta s potpuno novim stolicama. Dvorana je opremljena statičnim razglasom s 13 zvučnika i dva monitora, mikrofonima, kinoprojektorom te spuštajućim platnom.

– Stavili smo nove grede, maknuli žbuku, uveli novu instalaciju struje, postavili devet novih reflektora, a imamo i kabinicu poput svemirskog broda iz koje ćemo upravljati svim tim čudesima na pozornici uz pomoć gumbića. Riješili smo i pitanje grijanja, ovaj je prostor prije adaptacije bio ludo hladan, a sad imamo lijepu malu kutiji koju je jednostavno i lako zagrijati samim tim što se po zidovima nalaze akustični paneli – pojašnjava načelnik.

Ovih dana u razgovorima su s ljudima iz koprivničkog Kina Velebit s kojima će se uspostaviti suradnja kako bi jednom mjesečno Novigracima omogućili gledanje filmova u novoj dvorani.

– Prostor nije baš HNK, ali je takav da ćemo ubuduće bez srama moći pozvati i neko profesionalno kazalište da nam odigra koju predstavu, ponuditi dvoranu za održavanje nekih konferencija, programa i slično – rekao je.

Novo uređeni prostor za izvođače uz pozornicu, Foto // Novigrad Podravski