ULAZ JE BESPLATAN

Večer kulture u Koprivnici, muzealci vas u petak časte s predstavom i odličnim koncertom

Muzej grada Koprivnice u petak 22. studenoga u Galeriji Mijo Kovačić sa suradnicima organizira večer kulture sa slobodnim ulazom.

10:05h
0
Foto: Muzej grada Koprivnica

Muzej grada Koprivnice u petak 22. studenoga u Galeriji Mijo Kovačić sa suradnicima organizira večer kulture sa slobodnim ulazom. Tako će od 18 sati publika moći uživati u polusatnoj kazališnoj predstavi u sklopu aktualne izložbe Domoljub 100/110–priča o zgradi i ljudima.

Glumišna družina Virje predstavit će Krčmaricu Maricu, komediju čija je radnja smještena u virovsku gostionicu u kojoj je podcrtana važnost žene kao osobe i onoga što ona svojom pojavom i djelima može učiniti. Postavljena je lepeza muških likova kojima Marica postaje objekt o kojem oni razgovaraju. Spletke kojima se služe muški likovi u borbi za naklonost Marice te Maričino iskorištavanje slabosti njezinih obožavatelja ono je što ovo djelo čini komičnim, a s druge strane i sarkastičnim te zabrinjavajućim za društvo u cjelini. Ovo je suvremena pučka predstava čiji ritam je dinamičan kao što je živ komunikacijski diskurs koji predstava uspostavlja s publikom. Na Smotri kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije 2012. godine komedija je dobila nagradu za najbolja režiju, najbolji dramski tekst i najbolju glavnu mušku ulogu.

Povodom Tjedna Izraela od 19 sati u suorganizaciji sa Židovskom općinom Koprivnica održat će se koncert u izvedbi Zagrebački klezmer trio kojeg sačinjavaju Bruno Philipp, Mario Igrec i Mladen Baraković. Početkom 2018. godine započinje suradnja troje etabliranih glazbenika s dugogodišnjom željom zajedničkog muziciranja u glazbenom žanru klezmera. Kao pravac u glazbi spominje se u 20. stoljeću i smatra se pretečom jazza. Uz klezmer, trio često obrađuje i izvodi glazbu iz tradicije tanga i glazbene vrste nastale pod utjecajem folklora s istoka.

Ponovimo na kraju kako je ulaz na ova događanja slobodan.

čitam...
Loading...