PRIGORKE

Večera za 5 na selu vraća se u naš kraj! Upoznajte pet kandidatkinja s područja Križevaca i okolice koje danas počinju kuhati

Novi tjedan kulinarskog showa počinje danas, u 20.15 sati.

09:02h
0
Foto: RTL

Večera za 5 na selu nedavno je okupila kuharice i kuhare s područja Koprivnice i Đurđevca. Od danas pa do petka na malim ekranima pratit ćemo kakve će specijalitete pripremiti četiri kuharice iz Križevaca i okolice.

RTL je objavio o kome je riječ, odnosno koga ćemo upoznati kroz pet večera.

Lidija Mišir (52) je krojačica iz Križevaca. Radi u udruzi invalida te suprugu pomaže na ranču koji broji više tisuća vrsta ptica. Prijavio ju je suprug jer smatra kako Lidija dobro kuha, s time da joj je bitno zabaviti se, ne pobijediti. Preferira tradicionalnu kuhinju, a mana joj je, kazala je, što uvijek pripremi prevelike količine hrane. Najdraže jelo joj je meso na roštilju ili pod pekom. Također, piše poeziju, crta, šiva i brine o vrtu.

Marina Holenda (31) dolazi iz Donjeg Cubinca. Završila je tekstilnu školu, povremeno brine o starijim osobama, smatra se komunikativnom, zabavnom, ali i tvrdoglavom. Prijavila se nakon što je dulje vrijeme o tome razmišljala. Opušta je kuhati uz glazbu te priznaje kako je neuredna prilikom kuhanja. Pobjeda joj, tvrdi, nije važna, ali bi rado goste oduševila jelima.

Đurđica Makar (35) je križevačka hotelijersko-turistička tehničarka koja radi u restoranu brze hrane. Prijavila se iz znatiželje i radi novoga izazova te zabave i druženja. Vesela je, radoznala, komunikativna i društvena i time sigurna kako atmosfera kod nje neće biti uštogljena. Sa suprugom i kćeri brine o kravama, bikovima i kokošima, preferira kontinentalnu kuhinju i voli da su njezina jela savršena.

Manda Filipović (54) rodom je iz Bosne i Hercegovine. Udala se u Gradecu, a kako radi u Austriji, tako i živi na relaciji između dviju zemalja. Radi kao organizator kulturnih djelatnosti. Sudjelovala je u početnim sezonama Večere za 5 te se ponovno prijavila. Kombinira bosansku i zagorsku kuhinju koju voli modernizirati. Otkrila je kako je smirena, društvena, ljubazna, ali i pomalo kompetitivna osoba.

Dragica Ledinski (60) je njegovateljica. Umirovljena je, ima 60 godina i dolazi iz Križevaca. Prijavio ju je sin koji smatra da fino kuha. Draga je i vedra osoba, kaže, koja voli ribolov i branje gljiva. Čak svira i harmoniku. Oslanja se na domaće namirnice i tradicionalna jela njezina kraja. U njezinu kuhanju nema mana, sigurna je. Priznala je kako joj je jezik ponekad brži od pameti te da puno priča. Veseli se upoznavanju ljudi iz susjedstva, a pobjeda joj nije važna.

Novi tjedan kulinarskog showa počinje danas, u 20.15 sati.