11. po redu

Večeri udaraljkaša u Križevcima okupile domaće i međunarodne glazbenike

Radi se o tradicionalnom programu kojim se etablira rad Glazbene škole i navedene sekcije.

12:15h
0
Foto: VUK

Završile su 11. po redu Večeri udaraljkaša u Križevcima, popularni VUK. Radi se o tradicionalnom programu kojim se etablira rad Glazbene škole i navedene sekcije.

Započeo je stručnim skupom nastavnika udaraljki iz Hrvatske, a večernjim koncertom predstavili su se mladi udaraljkaši i udaraljkašice iz glazbenih škola u Rijeci, Makarskoj i Zagrebu koji su imali svega par dana da se pripreme od početka školske godine.

– U svijet afrokubanskih udaraljki i ritmova kroz inspirativnu radionicu posjetitelje je uveo Hrvoje Rupčić, a osnove sviranja na bubnjevima različitih glazbenih stilova prezentirao je Borna Šercar. Beogradski udaraljkaški duo, Srđan Palačković i Nevena Đorđević, koncertom Večer s marimbom uklopili su se u ljetni ambijent atrija Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci, zahvaljujem Tei Hatadi na povjerenju – izjavio je tim povodom organizator VUK-a Josip Konfic.

Uslijedio je VUK Afterparty na kojem su Križevčani mogli degustirati razne sorte vina nagrađivane vinarije Koren te već sada popularno Križevačko pivo, a DJ BariLikum prezentirao je udaraljke kroz popularne glazbene primjere rock, funk i etno stila.

Ovogodišnji VUK zatvorio je mladi nastavnik udaraljki Štefan Đurković s gostima Lanom Gašpert za klavirom i Luisom Camacho Montealegreom na marimbi.

Večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK) nastale su 2011. s ciljem promoviranja hrvatske i strane udaraljkaške scene. VUK tako nudi vertikalni presjek udaraljkaške scene, od početnika u osnovnim glazbenim školama, studenata na Muzičkim akademijama do eminentnih umjetnika i ansambala u Hrvatskoj i regiji. Osim koncerata tu su i besplatne udaraljkaške i bubnjarske radionice koje mahom vode priznati međunarodni glazbenici, a uz sve navedeno svima zainteresiranima na raspolaganju su i stručna predavanja. Organizatori Večeri udaraljkaša su Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i križevačka udruga P.O.I.N.T., a pokrovitelj Grad Križevci.

Foto: VUK
Foto: VUK
Foto: VUK
Foto: VUK
Foto: VUK