Večer sjećanja u koprivničkoj knjižnici

12:51h
0
knjiz velika

Prisjećanje „Tako vam je nekoć bilo“ – sjećanje na Gradsko amatersko kazalište (GAK) i Koprivnicu 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća održat će se u koprivničkoj Gradskoj knjižnici Fran Galović u srijedu, 5. studenog. Program će početi u 19 sati, a organiziran je povodom Dana grada Koprivnice i Mjeseca hrvatske knjige.

– Legendarni GAK obilježio je kulturni i zabavni život Koprivnice od 1953. do 1964. godine. Tog razdoblja prisjetit će se Vjekoslav Kovačić Ćato, Vlatko Hrubec Dado, Ivo Čičin Mašansker i Vladimir Kuzel. Glazbena kulisa bit će evergreeni iz 50-ih i 60-ih, a vizualna kulisa računalna prezentacija fotografija kazališnih predstava, najavila je ravnateljica knjižnice Dijana Sabolović Krajina.

U izlogu knjižnice bit će postavljena mini izložba fotografija tog vremena, čiji je autor Ivo Čičin Mašansker. Program će biti otvoren za sve zainteresirane, a posebice se pozivaju Koprivničanci koji su sudjelovali u kazališnom životu tog vremena te podijele svoja sjećanja i anegdote s prisutnima.