Večeras Slaven Belupo – Šibenik

10:27h
0

Večeras, u subotu, i sutra, u nedjelju igra se 4. kolo 1. hrvatske nogometne lige. U petak su utakmicu odigrali Zagreb i Lokomotiva. Novajlija u ligi, Lokomotiva, pobijedila je sa 4-2. Koprivnički Slaven Belupo u 20 sati igra na Šubičevcu sa Šibenikom.

Nakon dvije pobjede Slaven Belupo je u gorbnjem dijelu tablice i namjerava tamo i ostati. Za takvo nešto potrebno je bitno poboljšanje igre, jer zadnje tri utakmice (Cibalia, Tromsö, Hajduk) to nisu naznačile. Međutim, Slaven Belupo prekvalitetna je momčad da bi nastavila s takvim sivilom. Tome pridonosi i činjenica promjene trenera. Svaki novi trener donosi svježinu i ako je Uprava to htjela postići sa Zlatkom Dalićem, vjerjoatno je pogodila, jer se radi o mladom stručnjaku s modernim pogledima na nogomet i dobrom komunikacijom s igračima, klubom, novinarima i navijačima.

Sve su to bitni kamenčići u stvaranju uspjeha, jer, pokazalo se, dovoljno je da se poremeti jedan segment, pa da stvari krenu drugačije. Uostalom, koliko su ti faktori bitni pokazala je i publika u slučaju raskida s bivšim trenerom. Nitko nije nepogrešiv, ali važno je također znati i slušati. U tom smislu klub mora više porediti i na medijskom polju, jer Slaven Belupo ne prate samo jedan ili dva medija, samo u Koprivnici je šest lokalnih, na županiji osam, plus internetske stranice, dopisništvo HTV-a, plus dopisnici različitih hrvatskih medija. Koprivnički dopisnici na taj način pokrivaju osam medija. Evo razmišljanja za klupske stratege.

Za Šibenik je najavljena gotovo ista momčad kao i u susretu s Hajdukom, samo što Maras ima pravo nastupa, jer je odradio ”kartonsku” kaznu, pa će se uvesti red u zadnju liniju. Gregurina ili Delić u veznoj liniji, jedna je od dilema, ali gledajući na učinak u utakmici s Hajdukom to bi ipak trebao biti Delić, makar i bez nekoliko zuba izgubljenih u Vinkovcima. Vojnović je ozlijeđen, on nije u krugu igrača za sastav. Najvjerojatnije je da će Koprivničanci istrčati u sastavu: Rodić – Csizmadia, Kokalović, Rogulj, Maras – Poldrugač – Šafarić, Posavec, Delić – Jurić, Vručina, dok bi na klupi bili Pelin, Purić, Bilen, Nynkeu, Gregurina, Tepurić i Poredski.

čitam...