5.7 C
Koprivnica
Utorak, 28. studenoga 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Većina obiteljskih liječnika u županiji ne naplaćuje participaciju
V

Ne propustite

Podravsko-prigorski obiteljski liječnici pridružili su se većini hrvatskih kolega u iskazivanju bunta ministru zdravstva Darku Milinoviću. Liječnici nisu protiv reforme zdravstva, smatraju da je nužna, ali se ne slažu s načinom na koji se provodi i upozoravaju da se tako neće riješiti temeljni problemi. Koordinatorica obiteljskih liječnika u Koprivničko-križevačkoj županiji dr. Zdenka Vodjerek-Matica rekla je da su liječnici primarne zdravstvene zaštite već dugo nezadovoljni.
– Obiteljska medicina je 15 godina sustavno omalovažavana i uništavana. Nije se ulagalo u opću medicinu, nije se ulagalo u kadar, a niti u opremu, kao ni u prostore, upozorila je dr. Vodjerek-Matica.
Kako bi ukazali na ozbiljnost svojih stavova liječnici su odbili pacijentima naplaćivati participaciju, pa se i u većini podravsko-prigorskih ordinacija, tvrdi dr. Vodjerek-Matica, paritcipacija ne naplaćuje.
– Participacija se naplaćuje u ordinacijama u kojima rade djelatnici Doma zdravlja, koji zbog pritiska ravnatelja moraju to raditi. Ima i nekoliko kolega koji su u zakupu, znači nekoliko privatnih ordinacija naplaćuje. No prema posljednjim podacima od 55 liječnika, 43 ih za sada ne naplaćuje pariticipaciju.
Akciju svojih liječnika podržavaju i pacijenti, koji u znak potpore potpisuju peticiju. Podaci o broju prikupljenih potpisa još nisu objedinjeni, jer je potpisivanje počelo prije dva tjedna, trajat će do daljnjega.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

radosni suputnik

FOTO/VIDEO Miška je dobri duh vlaka, svaki dan putuje u Zagreb da zaradi za život: Ako nemaš novaca, nemoj mi dati, ja imam dosta...

Naši čitatelji koji često putuju vlakom za Zagreb sretni su kad sretnu Mišku. Miška je dušom još uvijek mladić koji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti