prijam kod jakšića

Velečasni Nenad Piskač nakon 17 godina službe odlazi iz župe u Starigradu

Svetom misom u nedjelju, 16. kolovoza, velečasni Piskač oprostit će se od svojih župljana.

13:02h
0
Foto: Koprivnica.hr

Gradonačelnik Mišel Jakšić održao je prijam za velečasnog Nenada Piskača, župnika u Župi svete Majke Terezije u Starigradu.

Naime, odlukom monsinjora Bože Radoša, varaždinskog biskupa, velečasni Piskač odlazi iz službe župnika u Župi svete Majke Terezije i imenuje se župnikom u Župi Bezgrešnog Začeća BDM u Lepoglavi.

Gradonačelnik Jakšić tom se prilikom zahvalio velečasnom Piskaču za sav rad, trud i odricanje koji je uložio u rad župe.

Župa sv. Majke Terezije, u Koprivničkom dekanatu Varaždinske biskupije, nastala je 2003. godine i obuhvaća naselja Starigrad, Draganovec, Bakovčice i Štaglinec, a službu župnika preuzeo je upravo velečasni Nenad Piskač. Kada je osnovana, nije imala ni župne crkve ni župnoga stana za svećenika pa se u početku euharistija slavila u područnoj školi u Starigradu i Domu kulture u Starigradu, a župnik Piskač kao podstanar stanovao je kod jedne obitelji.

Godine 2004. započela je gradnja župnoga pastoralnoga centra, dok je gradnja župne crkve započela 2008. godine. Crkva je 2009. godine posvećena.

Svetom misom u nedjelju, 16. kolovoza, velečasni Piskač oprostit će se od svojih župljana.

Novim župnikom u Župi sv. Majke Terezije u Starigradu imenovan je velečasni Ivica Puškadija.

čitam...