OPĆA BOLNICA DR. TOMISLAV BARDEK

Veledrogerije prijete da će prestati s isporukom lijekova bolnicama, dr. Devčić: U Koprivnici imamo svega dovoljno, čekamo rješenja

RTL doznaje kako Medika, jedna od veledrogerija, danas u više od 20 bolnica neće isporučiti lijekove zbog nestašice, ističući kako prijeti i nestašica opreme. S druge strane, državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić kazao je kako ni u jednoj od bolnica nema potrebe za strahom.

15:00h
0
Ilustracija

Veledrogerije su proteklog tjedna najavile kako će danas krenuti s obustavom isporuke lijekova i potrošnog materijala hrvatskim bolnicama zbog duga od 4,2 milijarde kune, od čega je 3,6 milijardi stiglo na naplatu. No, reakcije na prvotno upozorenje Udruge veledrogerija o neodrživosti takvoga stanja nije bilo.


RTL doznaje kako Medika, jedna od veledrogerija, danas u više od 20 bolnica neće isporučiti lijekove zbog nestašice, ističući kako prijeti i nestašica opreme. S druge strane, državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić kazao je kako ni u jednoj od bolnica nema potrebe za strahom od nestašice lijekova. Minimum koji veledrogerije traže kako bi se isporuka nastavila, piše RTL, iznosi milijardu kuna.

Dr. Matu Devčića, ravnatelja Opće bolnice dr. Tomislav Bardek, upitali smo kakvo je stanje u Koprivnici.

– Stanje s nabavom lijekova je standardno, nema nikakvog poremećaja. Očekujemo rješenja s nacionalne razine, Ministarstvo zdravstva i veledrogerije intenzivno komuniciraju – kazao je Devčić.

Foto: Ivan Balija
Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

Dakle, prema njegovim riječima, koprivnička bolnica bez problema nabavlja i bez problema će nabavljati lijekove.

– Nema nikakve ugroze, lijekovi se racionalno nabavljaju. Svih lijekova za zbrinjavanje pacijenata u Općoj bolnici u Koprivnici ima dovoljno – zaključio je Devčić.

čitam...