Veleposlanik Kristensen svrstao Koprivnicu visoko na listi preporuka danskim investitorima

12:27h
0
Gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak i veleposlanik Danske Poul Erik Dam Kristensen // Foto: Biljana Čičin-Mašansker

Veleposlanika Kraljevine Danske Poula Erika Dam Kristensena ugostili su danas, 20. siječnja predstavnici Grada Koprivnice. Tom je prilikom danskom veleposlaniku prezentirana Koprivnica kao pogodno mjesto za strane investitore te mu je ukazano na niz pogodnosti koje Grad nudi potencijalnim ulagačima. Osim gradske uprave, veleposlanik je tijekom boravka u Koprivnici posjetio i Carlsberg Croatiu te Hartmann, podružnice danskih tvrtki.

– Želio sam posjetiti ovaj zanimljiv grad, u kojem već posluju naše dvije danske tvrtke. Znam i otprije da te tvrtke dobro posluju, a kako sam čuo od gradonačelnice, uvjeti poslovanja ovdje su odlični. Koprivnica je lokacija visoko na listi za bilo koju preporuku danskim investitorima – kazao je o svrsi svog posjeta Koprivnici danski veleposlanik Kristensen te je dodao kako su došli u Grad zahvaliti i gradonačelnici na stvarno izvrsnom odnosu koji imaju danske tvrtke s Gradom.

Naglasio je i kako za sada nema zainteresiranih konkretnih ulagača, ali bude li nešto primjereno imat će Koprivnicu u vidu.

– Veleposlanstvo je u dnevnom kontaktu s danskim tvrtkama i ukoliko se pojavi investitor za Koprivnicu, bit će nam zadovoljstvo preporučiti vas – poručio je Kristensen.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak sigurna je kako će današnji susret imati pozitivne posljedice za Koprivnicu.

– Nakon današnjeg posjeta i prezentacije, nadamo se da će netko uskoro iz Danske doći vidjeti Koprivnicu, vezano uz sve pogodnosti koje smo danas prezentirali. To nam je obećano – kazala je Želježnjak.