Veleposlanik Njemačke Bernd Fischer posjetio Koprivnicu

14:40h
0
Bernd Fischer i Josip Juratović // foto: Ivan Brkić

Veleposlanik Njemačke dr. Bernd Fischera i zastupnik parlamenta Savezne Republike Njemačke Josip Juratović u četvrtak su boravili u Koprivnici gdje su ih ugostili gradonačelnik Zvonimir Mršić, njegov zamjenik Dražen Pros i predsjednik gradskog vijeća Zoran Gošek.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Domaćini su njemačkom veleposlaniku isprezentirali gradske projekte i programe, a najviše se razgovaralo u budućim gradskim aktivnostima u gospodarskom području.

Tom prigodom, Fischer je izjavio kako će Hrvatska, pristupanjem u Eurospku uniju, postati vrata EU prema istočnoj Europi te da će u tom pogledu i Koprivnica imati važnu funkciju, prije svega u transeuropskoj mreži B5 gdje će naš grad biti važno sjecište na relaciji Rijeka-Zagreb-Koprivnica te u povezivanju sa europskom mrežom prema Budimpešti.

– Osim toga, Koprivnica ima još nekoliko prednosti. Zahvaljujući ambicioznom gradonačelniku, Koprivnica je grad ideja i već sad je krenula nekim smjerovima koji će se od vas tražiti kada uđete u EU. Druga stvar, atraktivno ste mjesto za proizvodnju izvorne energije i obrazovanja takve radne snage, a prednost vam je i stručna radna snaga koja se u Europi i te kako cijeni, a to znamo i mi u Njemačkoj jer je dobro poznato da su njemačko-hrvatski odnosi u prošlosti obilježeni vašim brojnim „gastarbajterima“ zahvaljujući kojima ste dospjeli na dobar glas – rekao je veleposlanik Fischer te nadodao kako se nada da će jednog dana kada budemo u EU, brojni njemački poduzetnici dolaziti u Koprivnicu da na licu mjesta vide kako se osposobljava takva stručna radna snaga.

Na kraju, veleposlanik Fischer je zaključio kako će se Koprivnici ulaskom u EU otvoriti mnogi putevi ka svjestkom tržištu te da će bez barijera i zapreki moći plasirati svoje proizvode u zemlje EU.

 

čitam...