EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

Velik broj novih slučajeva zaraze i u našoj županiji, u bolnici preminule tri pozitivne osobe

U dvorani koprivničke Srednje škole danas će se, od 14 do 18 sati, održati akcija cijepljenja.

12:34h
0
Covid odjel
Covid-odjel koprivničke bolnice // Foto: Marko Dedić

Kasnije nego inače, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je priopćenje o aktualnoj epidemiološkoj situaciji na našem području. Hrvatska danas, neslužbeno, broji više od 9000 novih slučajeva, pa ne čudi da je i u Podravini i Prigorju brojka visoka. Konkretnije, zabilježen je 231 novi slučaj. Time ih je trenutno aktivno 880.

– Ozdravilo je 11 osoba, na bolničkom se liječenju nalazi 47 pacijenata, od čega je šest na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1942., 1943. i 1957. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nisu bile cijepljene protiv koronavirusa – stoji u priopćenju Stožera.

– Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 369 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 19090 osoba – dodaju.

U dvorani koprivničke Srednje škole danas će se, od 14 do 18 sati, održati akcija cijepljenja.

– Građani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson), potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu, a kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva – podsjetili su.

Raspored ostalih akcija cijepljenja potražite ovdje.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – poručuju.