Radionica

Velik interes na uvodnom predavanju o Linux operativnom sustavu, radionice se nastavljau

Za razliku od Windowsa, Linux sadrži na stotine različitih distribucija prilagođenih pojedinim korisnicima i poduzećima, a i sama instalacija Linuxa je mnogo jednostavnija od instalacije Windowsa.

10:45h
0

Ove subote, 20. siječnja, u Poduzetničkom inkubatoru Koprivnica održano je predavanje o operativnom sustavu Linux čiji je edukator bio Matija Žeželj, sistem administrator koji se bavi ovim operativnim sustavom više od 15 godina.

Polaznici su dobili osnovne informacije i smjernice o Linux OS. Voditelj predavanja je istaknuo i prednosti koje pruža taj operativni sustav: sustav je besplatan i slobodan, dostupan na svim jezicima, te nije osjetljiv na viruse i druge maliciozne softvere. Za razliku od Windowsa, Linux sadrži na stotine različitih distribucija prilagođenih pojedinim korisnicima i poduzećima, a i sama instalacija Linuxa je mnogo jednostavnija od instalacije Windowsa.

Zanimljivo je istaknuti da je Linux sustav korišten i u androidima, smart televizorima, IoT uređajima i drugima.

S obzirom na veliki broj zainteresiranih polaznika koji su prisustvovali uvodnom predavanju, u subotu, 3. veljače (9.00h-11.00h) započinje novi set radionica o Linux OS koji će obuhvatiti praktičan rad na računalima te polaznicima dati osnovno znanje o Linux sistemskim operacijama. Radionice su besplatne.  

Požurite s prijavama na mail: sanja.premec@inkubator.info, broj mjesta je ograničen.

čitam...