Ostani živ i spasi živote drugih

VELIKA AKCIJA Od sutra policija na svakom koraku, provjeravaju sve

Geslo projekta je Ostani živ i spasi živote drugih, a cilj provođenja povećanje broja vozača koji poštuju prometne propise.

15:38h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

U cilju povećanja broja vozača koji poštuju prometne propise i smanjenje broja smrtno stradalih i ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama, Policijska uprava koprivničko-križevačka, zajedno s ostalim policijskim upravama u Republici Hrvatskoj, ali i u suradnji s ROADPOL-om (Mrežom prometne policije zemalja Europske unije), od 16. do 22. rujna 2021. provodit će Dane sigurnosti u prometu.

Geslo projekta je Ostani živ i spasi živote drugih, a cilj provođenja povećanje broja vozača koji poštuju prometne propise.

Datum 21. rujna je izabran za dan bez poginulih u prometu te će se tada na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provesti 24-satna akcija nadzora tzv. “četiri glavne ubojice u prometu” i mladih vozača.

Tom prilikom će policijski službenici provoditi niz preventivnih aktivnosti usmjerenih na propagiranje poželjnog ponašanja u cestovnom prometu i ukazivati na posljedice kršenja prometnih propisa. Građanima će dijeliti razne preventivne materijale.

– Pozivamo vas, građane, da se uključite u provedbu akcije na način da polaganjem prisege o poštivanju prometnih propisa putem web-stranice ROADOL-a, upoznavanjem članova svoje obitelji i prijatelja s prisegom i poticanjem na polaganje prisege – poručuju iz policije te sve sudionike u prometu mole za oprez, međusobno uvažavanje i poštivanje prometnih propisa, kako tijekom ROADPOL Dana sigurnosti u prometu, tako i tijekom ostatka godine.