24-satni nadzor

VELIKA AKCIJA Policija će za vikend provoditi pojačani nadzor alkohola i droga u prometu

U sklopu pojačanog nadzora od 7 sati, u subotu 19. lipnja, do 7 sati u nedjelju 20. lipnja, provodit će se 24-satna akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

18:39h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Kako je već najavljeno sutra, 19. lipnja, od 7 sati do 7 sati u nedjelju, 20. lipnja, provodit će se 24-satni pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu koji su pod utjecajem alkohola i droga.

Akcija će se provoditi na području cijele Republike Hrvatske.

U provođenju aktivnosti koristit će se svi raspoloživi uređaji za alkotestiranje i testeri na droge te maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

U akciji sudjeluju i sami građani, koji su dostavljali prijedloge lokacija za kontrole vozača, a koje su zatim dostavljene nadležnim policijskim postajama za uvrštavanje u planove postupanja.

24-satni nadzor alkohola i droga u prometu provodi se u sklopu ROADPOL-ove tjedne operativne akcije Alkohol i droge.

To je koordinirana akcija prometne policije država iz svake zemlje članice ROADPOL-a, a odvija se na europskim cestama dva puta godišnje, u lipnju i prosincu, tijekom ljetnog i božićnog razdoblja, uz svakodnevne nacionalne aktivnosti provedbe prometne policije u borbi protiv vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Policija će u akciju uključiti maksimalni broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Cilj akcije nije samo represivno postupanje, odnosno kažnjavanje vozača, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu, javnosti i medija kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa na području cijele države poboljšalo.

čitam...