Velika Gospa // Mnoštvo vjernika u Močilama, fra Marijan: Nikad nemamo vremena za molitvu, ali imamo za serije, SMS-ove i internet

16:34h
0
foto: Zvonimir Markač

foto: Zvonimir MarkačDomaći župnik mons. Leonard Markač uoči euharistijskog slavlja podsjetio je okupljene kako su prije točno 20 godina posvećena i u funkciju stavljena četiri nova zvona i nova kapa crkvenog tornja na močilskoj crkvi.

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u koprivničkom prigradskom naselju Močilama danas se okupilo veliko mnoštvo vjernika. Obilježavanje blagdana Velike Gospe tradicionalno je započelo velikom procesijom, koju je predvodio močilski župnik mons. Leonard Markač, od kapelice sv. Jožefa na Varaždinskoj cesti. Velik broj hodočasnika do močilske crkve stiglo je i iz Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića na Vinici, iz Reke, Koprivničkog Ivanca i Rasinje.

Na središnjem euharistijskom slavlju okupilo se više stotina vjernika. Župni zbor pjevao je pjesme posvećene Mariji, Rajska Djevo kraljice Hrvata posebno je ganula okupljene.

Uz koncelebraciju desetak svećenika iz Koprivničkog dekanata, misno slavlje predvodio je fra Marijan Opitz, župnik Sv. Antuna Padovanskog u Koprivnici.

U svojoj nadahnutoj propovijedi, među ostalim, kazao je da je hodočašće susret s Bogom i čovjekom.

– Marija je blažena jer je vjerovala. Vjerovati znači prepustiti se Bogu. Svi mi često govorimo kako nemamo vremena, a toliko ga trošimo na gledanje serija, pisanje SMS-ova, surfanja po internetu.S druge strane, svojim najbližima ujutro nemamo vremena reći ni dobro jutro. Isto tako, nemamo se vremena ni prekrižiti. Molimo se samo dok nam nešto treba. Zbog toga smo nesretni. Svetkovine poput Velike Gospe odlična su prilika da se malo trgnemo – kazao je fra Opitz.

Domaći župnik uoči euharistijskog slavlja podsjetio je okupljene kako su prije točno 20 godina posvećena i u funkciju stavljena četiri nova zvona i nova kapa crkvenog tornja na močilskoj crkvi.

>> Kompletna fotogalerija // foto: Zvonimir Markač

čitam...