Velika izložba o ludim dvadesetim zatvoriti će se koncertom s glazbom tog vremena

10:29h
0

AD plakatMuzej grada Koprivnice u suradnji s Muzejom za umjetnost i obrt u Zagrebu poziva sve ljubitelje umjetnosti da do nedjelje 28. kolovoza posjete navedenu izložbu a koja prema stručnim i javnim ocjenama ulazi u red iznimnih ovogodišnjih projekata u našoj kulturi. Podsjetimo, veliki kulturološki projekt, izložba Art déco i umjetnost u Hrvatskoj između dva ratapredstavlja pojavnost stila art deco na predmetima iz lijepe i primijenjene umjetnosti – od skulpture, slikarstva, fotografije, arhitekture, metala, mode i modnog pribora, stakla, keramike i namještaja – te kulturu življenja u razdoblju od 1920-ih i 1930-ih godina 20. stoljeća.

Koprivničancima će biti zanimljivo vidjeti među više od 750 eksponata kako se u izložbu uklopio i primjerak restaurirane građanske haljine iz fundusa Muzeja grada Koprivnice stvarajući tako međuodnos i fikciju koprivničkih i hrvatskih „ludih dvadesetih“ prošlog stoljeća. Želi li se pak proširiti obzor o šarolikom spektru društvenih odnosa u navedenom razdoblju stare građanske mitteleuropske Koprivnice preporučamo da se uzme u ruke sjajna antologijska knjiga „Štikleci iz stare Koprivnice“ autora Krešimira Švarca.

 

Tog zadnjeg dana izložba se može razgledati do kasnih večernjih sati, točnije do 22 sata, a uz glazbu u živo iz vremena o kojem je riječ.