Najljepši od najljepših

VELIKA IZLOŽBA Svojom ljepotom predstavit će se 266 pasa iz brojnih zemalja, evo što nas sve čeka

Ulaz je besplatan za djecu do 12 godina, a odrasli plaćaju simboličnih 10 kuna. U slučaju kiše, izložba će se održati. 

18:00h
0
CAC Koprivnica 2017, izložba pasa
Izložba prošle godine // Foto: Mario Kos

Velika nacionalna izložba pasa CAC Koprivnica održat će se ove nedjelje, s početkom u 10 sati i to na terenu Kinološkog društva Koprivnice, na Danici, kao i svake godine.

Riječ je o 19. izložbi po redu, a kako nam je otkrila Ana Valek, tajnica Društva, posjetitelji će imati prilike vidjeti 266 pasa, a predstavit će se čak oko 100 različitih pasmina.

– Iako se vodi kao nacionalna izložba, stižu nam i natjecatelji iz Slovenije, Mađarske, Češke, Njemačke, Austrije te BiH. Ocjenjuje se se prvenstveno ljepota, a onda i trk, kvaliteta dlake te ponašanje psa, a pripreme za ovakva natjecanja su duga i detaljna – kazala nam je Ana Valek. 

Prvo će se odabrati najljepši psi od svake pasmine, a onda potom i najljepši pas izložbe, no bira se i najljepši štenac… Bit će to od 14 sati. Sudit će čak pet sudaca i birati one najljepše.

CAC Koprivnica 2017, izložba pasa
Foto: Mario Kos

Posebno zanimljivo bit će na junior handlingu. Znači, tu uopće nije bitan izgled psa nego odnos djeteta i njegovog psa. Znači, sudac će zadati da pas napravi trokut, a dijete će onda morati pokazati sa svojim psom kako to rade – kazala nam je A. Valek.

Ulaz je besplatan za djecu do 12 godina, a odrasli plaćaju simboličnih 10 kuna. U slučaju kiše, izložba će se održati.

 

čitam...