Veliki hrvački turnir „Zlatni pijetao“ u Koprivnici 3. ožujka

08:34h
0
120214_pijetao

U organizaciji Hrvačkog kluba Podravka iz Koprivnice 3. ožujka 2012. godine u Sportskoj dvorani Gimnazije „Fran Galović” u Koprivnici održat će se tradicionalni 9. po redu Međunarodni turnir Grada Koprivnice u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzraste mlađih i starijih dječaka „Zlatni pijetao 2012″.

Mlađi dječaci rođeni 2000., 2001. i 2003. godine boriti će se u 12 težinskih kategorija dok će se stariji dječaci rođeni 1997., 1998 i 1999. godine natjecati u 10 težinskih kategorija sukladno pravilima FILA (svjetske hrvačke federacije). Sudačka komisija Hrvatske za ovo veliko Međunarodno natjecanje delegirala je ukupno dvanaest sudaca i dva voditelja tabela, a turnir će se odvijati na četiri hrvačke strunjače.

Delegat natjecanja biti će predsjednik kluba Darko Tetec. Pozive za turnir primilo je 40 klubova iz Hrvatske i 12 europskih zemalja (Mađarske, Češke, Slovačke, Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Poljske, Rumunjske, Belgije i Slovenije te se očekuje nastup oko 400 hrvača.

Web streaming sa središnjeg borilišta

U suradnji sa medijskim pokroviteljem Kosinus d.o.o. svi zainteresirani koji neće imati priliku doći u Koprivnicu sve borbe na centralnoj strunjači, kao i finala koja će prema procjeni organizatora početi oko 16 sati, moći će pratiti na službenim stranicama Hrvačkog kluba Podravka preko web streaminga.

Što se tiče službenog dijela natjecanja, vaganje za hrvače iz inozemstva kao i za hrvače iz Hrvatske koji će prenoćiti u Koprivnici na rasporedu je od 18,30 do 20,30 sati u dvorani u kojoj će se i odvijati natjecanje. Za sve ostale sudionike natjecanja koji u Koprivnicu pristignu na dan održavanja turnira službeno vaganje odvijati će se u vremenu od 08,30 do 09,30 sati.

Kvalifikacijske borbe kao i borbe četvrtfinala i polufinala na rasporedu su od 10 do 13 sati. Tad će uslijediti kratka pauza za ručak, a nakon čega će se održati i svečana ceremonija otvaranja turnira. Nakon istog uslijediti će borbe repasaža te borbe za brončana odličja. Sve finalne borbe održati će se na centralnoj strunjači s početkom od 17 sati.