eko papir

FOTO Veliki požar progutao tvornicu papira u Goli, cijelu noć traje borba vatrogasaca s vatrenom stihijom

Na mjestu događaja je i vlasnik Darko Matošić, ali i radnici Eko papira koji mogu samo nemoćno promatrati buktinju i nadati se da će vatrogasci nešto uspjeti spasiti.

09:01h
0
Foto: ePodravina

Kako piše Podravski, veliki požar izbio je noćas u Goli u tvornici papirnatih vrećica.

Požar je izbio u sitnim noćnim satima u tvornici gdje radi preko stotinu ljudi, a tvornica Eko papir u vlasništvu je Darka Matošića iz Peteranca. Na mjesto požara izašli su koprivnički vatrogasci kojima pomažu pripadnici manjih, lokalnih DVD-a.

Prema prvim informacijama u tvornici Eko papir noćas nitko nije radio, a tvornica se bavi proizvodnjom papirnatih vrećica i omotnih papira te većinu proizvoda izvoze. Ovo je veliki šok, ne samo za vlasnika koji je život posvetio firmi nego i stotinama obitelji koje od posla u Eko papiru žive.

Na mjestu događaja je i vlasnik Darko Matošić, ali i radnici Eko papira koji mogu samo nemoćno promatrati buktinju i nadati se da će vatrogasci nešto uspjeti spasiti.

Prema vijestima s terena oko šest sati ujutro vatrogasci su stavljali požar pod kontrolu no vatra je i dalje prisutna te ima mnogo posla oko gašenja.

Darko Matošić, vlasnik Eko papira ne gubi nadu i kaže da se proizvodnja nastavlja.

– Glavni dio pogona je izgorio. Osiguran je. Vatrogasci su dobro obranili dio u kojem su boje i ljepila. Proizvodnju nastavljamo u drugom pogonu – poručio je na mjestu događaja vlasnik Eko papira za Podravski.

Kako doznajemo, požar je ugašen no vatrogasci i dalje dežuraju. Na mjesto požarišta stigao je načelnik općine Gola Stjepan Milinković. Vlasnik Darko Matošić izjavio je kako ne zna što se dogodilo.