Tehno geek

VELIKI TEST Isprobali smo mobilne aplikacije namjenjene upravo vama, Podravcima i Prigorcima

U bespućima interneta odlučili smo pronaći aplikacije namjenjene žiteljima Podravine i Prigorja, ili pak onima koji su u posjetu našim krajevima. 

17:42h
0
Foto: Matija Gudlin

Ako niste na internetu kao da ne postojite, isto bi mogli reči i za mobilne aplikacije. Od kafića, organizacija, manifestacija do medijskih kuća – svi oni koji drže do sebe izradili su mobilnu aplikaciju.

Dobar dio njih nema pravu svrhu, postoje tek toliko da se njihovi vlasnici mogu pohvaliti kako prate trendove. Suprotno tome neke su toliko uspješne da su osnova poslovanja tvrtke, pravi primjer za to je Uber koji kompletan odnos s klijentima provodi preko mobilne aplikacije.

U bespućima interneta odlučili smo pronaći aplikacije namjenjene žiteljima Podravine i Prigorja, ili pak onima koji su u posjetu našim krajevima.

Vision One – Podravina i prigorje na dlanu

Vision One je pametni turistički vodič kroz kojeg dobivate sve informacije potrebne za putovanje, bilo da ga tek planirate ili se već nalazite na željenoj lokaciji. Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije nedavno je postala dio projekta umrežavanja turističke ponude kontinentalne Hrvatske, uz promociju lokalnih poduzetnika i njihovih proizvoda.

Konkretno, instalacijom te aplikacije korisnik će o turističkoj ponudi Podravine i Prigorja moći pronaći jednim klikom na ikonu pod nazivom Podravina i Prigorje na dlanu.

Aplikacija u potpunosti funkcionalna, osim što nudi sve potrebne informacije o manifestacijama, smještaju i znamenitostima s lakoćom možete pronaći lokacije na google kartama. Aplikacija je vizualno oku ugodna, pregledna i intuitivna.

Ludens teatar

Službena aplikacija Ludens teatra koja sadrži sve informacije o kazalištu i njihovim programima. Uz par klikova korisnik saznaje sve najnovije informacije o rasporedu izvedbi, gostovanjima, svim novostima, kupovini ulaznica, radnom vrijemenu, informacijama o Dramskom studiju, Scenografskoj radionici, Ljetu u Ludensu i drugim Ludensovim programima.

Aplikacija Ludens teatra je vrlo dobar alat za informiranje. Funkcionalnost je tvorcima ipak bila na prvom mjestu tako da vizualno ne ostavlja najbolji dojam. Bila bi još bolja kad bi se direktno preko nje mogle rezervirati ulaznice.

ZelenKO

Službena aplikacija Gradskog komunalnog poduzeća Koprivnica namijenjena je građanima Koprivnice kako bi im se olakšao pronalazak lokacije za odlaganje otpada prema željenoj vrsti otpada i njihovoj trenutnoj lokaciji.

Njezine osnovne funkcionalnosti funkcionalnosti su pronalazak kontejnera prema očitanoj (GPS) ili zadanoj lokaciji i vrsti otpada. Dostupan vam je i prikaz kalendara sa rasporedom odvoza za različite vrste otpada, a možete se pretplatiti i na obavijesti o odvozu otpada. Aplikacija je proširena novostima i aktualnostima objavljenim na stranicama Komunalca.

Za pohvalu je i sučelje preko kojeg možete za Koprivnicu ili prigradska naselja prijaviti nepravilnosti vezane uz kontejnere. Aplikacija je modernog izgleda i potpunosti je prevedena na engleski jezik, za svaku pohvalu.

Ako dozvolite povezivanje GPS-om aplikacija će vam prikazati lokaciju najbližih zelenih otoka. Jedina zamjerka je to što odjednom nije moguće vidjeti pokrivenost cijelog grada.

S Bogom svaki dan

I Župa Blaženog Alojzije Stepinca prati korak s vremenom, ili je barem pratila. Pretragom aplikacija naletjeli smo na jednu koja se izdvajala iz mnoštva.

Prema opisu koji stoji na Google Playu ova aplikacija pruža prilika za susret sa Božjom Riječi koja se čita taj dan: svagdan ili blagdan. Uz to može se razmatrati i moliti uz poticaje koje piše svećenik.

Instalirali smo aplikaciju, no odabirom bilo koje stavke dobivamo poruku Gone Fishing. Čini se kako su odgovorni za aplikaciju na ribolovu, u nekoliko dana testiranja nije se prikazivao nikakav sadržaj. Aplikacija je posljednji puta ažurirana 21. srpnja 2016.

ePodravina.hr

Portal ePodravina.hr jedan je od onih koji postavljaju standarde. Osim što je najdugovječniji na ovim prostorima prati i korak s tehnološkim novotarijama. Aplikacija portala ePodravina donosi vam najnovije vijesti iz gospodarskog, sportskog, kulturnog i zabavnog života Podravine i Prigorja.

Aplikacija radi vrlo fluidno i na starijim mobilnim uređajima, a čitanje članaka bez reklama donosi vam potpuno novo iskustvo. Zgodno je i to što će vas aplikacija obaviještavati o novim člancima. Nakon sinkronizacije, odnosno osvježavanja, sadržaj možete čitati i bez internetske veze, što je svakako najveća prednost ovakvih aplikacija.

 

* Aplikacije su testirane na Android operativnom sustavu verzije 5.1

čitam...
Loading...