izvrstan podvig

VELIKI USPJEH Koprivničanka Ivana Martinčić izabrana za glavnu sutkinju finala ženskog Europskog prvenstva u Švicarskoj: Ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri

Dodala je kako su joj dva tjedna u Švicarskoj jako brzo prošla i kako se brzo prilagodila cijeloj sudačkoj ekipi. Svima koje zanima kako je suditi nogometnu utakmicu poručuje - pokušajte sami pa vidite. 

16:00h
0
NK Slaven Belupo - NK HAŠK 1903 // Foto: Matija Gudlin
Sutkinja Martinčić // Foto: Matija Gudlin

Poznata ženska nogometna dijeliteljica pravde na našim županijskim terenima, Ivana Martinčić, ostvarila je veliki uspjeh i doživjela veliko priznanje. Naime, kako piše službena stranica UEFA-e, Ivana Martinčić izabrana je za glavnu sutkinju nedjeljnog finala ženskog Europskog prvenstva do 19 godina u kojem će se sastati Njemačka i Španjolska, a igra se u Švicarskoj.

Martinčić je svoju nogometnu karijeru započela je u nogometnom dresu igravši u Prvoj HNL za žene, a zatim se na sugestiju oca prebacila u sudačke vode. Danas sudi Drugu HNL za muškarce, a dosad je sudila i na Svjetskom prvenstvu za žene, ženskim kvalifikacijama za EP, kao i u ženskoj Ligi prvaka.

– Osjećaj je odličan i jako sam sretna da je UEFA baš mene odabrala za ovo finale. Nakon polufinala igračica do 17 godina na Islandu 2015. godine, ovo je najveća utakmica u mojoj dosadašnjoj sudačkoj karijeri. Međutim, kao i u svakom sportu, za visoke rezultate potrebno je puno odricanja. Ipak, ako čovjek radi ono što voli, ništa nije teško. Ponosna sam što ću predstavljati naš Savez i našu zemlju u ovom finalu. Također, željela bih se ovim putem zahvaliti svima na iskazanoj podršci – rekla je za portal ePodravina Ivana Martinčić.

Ferdinandovac - Drava NP // Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Dodala je kako su joj dva tjedna u Švicarskoj jako brzo prošla i kako se brzo prilagodila cijeloj sudačkoj ekipi. Svima koje zanima kako je suditi nogometnu utakmicu poručuje – pokušajte sami pa vidite.

Ivana Martinčić bit će glavna sutkinja u finalu, dok će joj pomoćnice biti Finkinja Jenni Mahlamäki i Čehinja Nikola Šafránková. Za četvrtu sutkinju odabrana je Šveđanka Tess Olofsson.