Ulična umjetnost

Veliko finale koprivničkog Street art festivala nudi brojne sadržaje

15:00h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva

Oslikavanje koprivničkih zidova počinje već u petak oko podneva kad na četiri različite lokacije dolaze umjetnici iz cijele Hrvatske.

Završni vikend Street art festivala ugostit će osam umjetnika, koncert, buvljak i veliki piknik, a u nedjelju vas očekuje stručno vodstvo po lokacijama.

Oslikavanje koprivničkih zidova počinje već u petak oko podneva kad na četiri različite lokacije dolaze umjetnici iz cijele Hrvatske. Pješački podvožnjak u Kolodvorskoj ulici oslikat će Chez, svoje murale će tijekom vikenda dovršiti Sinko The Psiho, a na Garažama u Gupčevoj pratite rad domaćih umjetnika Andrije Večenaja i Hađage te Tonoge iz Splita. Na Zelenom igralištu, samom centrt naselja Taraščice, čekaju vas murali Acid Monka, umjetničkog trojca Artu Ditu, a u subotu će im se pridružiti i Mene Mei.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Osim oslikavanja murala na svakoj vas lokaciji očekuju dodatni sadržaj – piknik, badminton, i šah u prirodnoj veličini, a osvježiti se možete limunadom i sladoledom.

U završnicu festivala uvest će vas garage-rock senzacija Erotic Biljan & His Heretics. Nastup ovog poznatog benda održat će se na atraktivnoj lokaciji betonskog platoa ispred srednjoškolske dvorane na Trgu slobode. Koncert počinje u 23 sata, a ulaz je slobodan.

Nedjeljno poslijepodne provedite u organiziranoj šetnji uz stručno vodstvo. Polazak je u 18 sati s lokacije Podvožnjak u Kolodvorskoj, a završit će u Kampusu, na Trgu Žarka Dolinara.

street artPROGRAM

PETAK
CRTANJE:
Podvožnjak: CHEZ
Zelenjak: ARTI DITU (umjetnički kolektiv)
Srednjak: SINKO THE PSIHO
Garaže: HAĐAGA, ANDRIJA VEČENAJ, TONOGA

OSTALE AKTIVNOSTI:
Badminton i druženje uz glazbu na svim lokacijama (od 17 sati)

SUBOTA
CRTANJE:
Podvožnjak: CHEZ
Zelenjak: ARTU DITU (umjetnički kolektiv), MENE MEI
Srednjak: SINKO THE PSIHO
Garaže: HAĐAGA, TONOGA

OSTALE AKTIVNOSTI:
Buvljak i veliki piknik na lokaciji Garaže (od 10 do 14 sati)
Šah u prirodnoj veličini na lokaciji Srednjak (od 17 sati)
Koncert benda EROTIC BILJAN AND HIS HERETICS na lokaciji Srednjak (početak u 23 sata)

NEDJELJA
CRTANJE:
Podvožnjak: CHEZ
Zelenjak: ARTUDITU (umjetnički kolektiv), MENE MEI
Srednjak: SINKO THE PSIHO
Garaže: HAĐAGA,  TONOGA

OSTALE AKTIVNOSTI:
Organizirana šetnja lokacijama s polaskom u 18 sati na lokaciji Podvožnjak.
Šetnja završava u Kampususite –specific instalacijom Antonija Grgića i druženjem ispred Ateliera Koprivnica uz zatvaranje festivala

čitam...