Eco City

VELIKO PRIZNANJE Koprivnica osvojila nagradu za najzeleniji grad Hrvatske

Osim Eco City kategorije, nagrade su se dodjeljivale još i za gospodarstvo, obrazovanje i mlade, kvalitetu života, EU fondove i Smart City.

19:17h
0
Foto: Facebook

Koprivnica je osvojila titulu Eco City, čistog grada Hrvatske iliti zelene prijestolnice države!

Nagrada Eco City jedna je od šest kategorija u izboru koji organiziraju Jutarnji list, agencija Ipsos i portal gradonacelnik.hr. Koprivnica se našla u finalu uz Belišće, Čakovec, Jastrebarsko i Ludbreg.

– Naši bicikli i biciklističke staze, električni autobusi, novo reciklažno dvorište, odvojeno prikupljanje otpada, energetske obnove škole i vrtića, Living Lab za javnu rasvjetu i pametna rješenja… samo su dokazi koliko se ulaže u kvalitetu života i očuvanje okoliša u našoj Koprivnici. Ova nagrada vjetar je u leđa svim aktivnostima i projektima kojima razvijamo Koprivnicu i čini nas ponosnima jer su uloženi trud i sredstva prepoznati na nacionalnoj razini. Hvala Jutarnjem listu i portalu Gradonačelnik.hr što nas vjerno prate u našim projektima, a ponajviše hvala građanima Koprivnice jer ova nagrada je zasluga svih nas – izjavio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Foto: Facebook

Ocjenjivački kriteriji za Eco City nagradu temelje se na odgovornoj politici gradova u zaštiti okolišta koje čine gospodarenje otpadom, smanjivanje emisije štetnih plinova, prije svega u prometu, i uporaba energije iz obnovljivih izvora za javnu rasvjetu i grijanje, a prema ocjenjivačkom sudu, Koprivnica je po tome nadmašila svoje konkurente u kategoriji.

Osim Eco City kategorije, nagrade su se dodjeljivale još i za gospodarstvo, obrazovanje i mlade, kvalitetu života, EU fondove i Smart City. Spomenimo da su finalisti u kategoriji fondova bili Ludbreg i Križevci, uz Karlovac, Zadar i Zagreb.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

čitam...