Zlato, srebro i dvije bronce hrvača Podravke u Sesvetskom Kraljevcu

Verčević najuspješniji natjecatelj turnira, do prvog mjesta s četiri pobjede bez izgubljenog boda

U ekipnom plasmanu klubova Podravka se u konkurenciji 30 klubova svrstala na odlično peto mjesto.

22:09h
0
Foto: HK Podravka

U organizaciji Hrvačkog kluba Sesvetski Kraljevac u subotu se u dvorani OŠ Iver u Sesvetskom Kraljevcu održao 5. Međunarodni turnir Sesvetski Kraljevac Open 2017.

Hrvački klub Podravka se u konkurenciji preko 200 hrvača iz devet europskih zemalja (Austrija, BiH, Bugarska, Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunjska, Srbija i Hrvatska) predstavio sa desetoricom svojih hrvača.

Turnir je bio organiziran za uzraste starijih (2002.-2003. godište) i mlađih dječaka (2004.-2006. godište), a hrvalo se grčko-rimskim načinom hrvanja.

Sedmorica hrvača Podravke nastupili su u uzrastu mlađih dječaka, dok su se trojica predstavila u starijem uzrastu.

Kod mlađih do medalje i to brončanog sjaja došli su Ivan Benko i Filip Zadravec. Benko je u kategoriji do 33 kilograma ostvario tri pobjede i jedan poraz dok je Zadravec u kategoriji do 65 kilograma natjecanje okončao sa dvije pobjede i jednim porazom. Borna Ljubić u kategoriji do 33 kilograma sa jednom pobjedom i dva poraza plasirao se na peto mjesto isto kao i Karlo Mijatović u kategroji do 65 kilograma. S pobjedom i porazom Patrik Raknić osvojio je sedmo mjesto u kategoriji do 36 kilograma, a bez plasmana ovaj puta ostali su Viktor Srpak u kategoriji do 36 kilograma i Ivan Adžaga u kategoriji do 49 kilograma. Oni su izgubili prvo kolo, a kako njihov protivnik nije ušao u finale njima je bilo onemogućeno daljnje natjecanje kroz repasaž.

Foto: HK Podravka

U uzrastu starijih dječaka vrlo uspješan bio je Filip Verčević nastupom u kategoriji do 53 kilograma. Nanizao je četiri uvjerljive pobjede, a zanimljivo je da svojim protivnicima nije omogućio da na njemu naprave niti jedan tehnički bod. Po dodjeli medalja, Filipu je pripao i pehar za najuspješnijeg hrvača turnira. Stjepan Šimunić u težinskoj kategoriji do 85 kilograma osvojio je srebrno odličje, dok je bez plasmana u kategoriji do 47 kilograma ostao Valent Delimar sa ubilježenim jednim porazom.

U ekipnom plasmanu klubova Podravka se u konkurenciji 30 klubova svrstala na odlično peto mjesto. Najuspješniji su bili hrvači iz Rumunjske (Heracul), drugi su bili domaćini, treći SMTK iz Mađarske dok su četvrti bili hrvači iz Bugarske, klub Teteven. Hrvače Podravke u Sesvetskom Kraljevcu vodili su treneri Ivan Lončarić i Saša Šprem.